U pripremi "pametni sat": "Apple" pravi iWatch?

Nakon što su se na Internetu, posebno na kineskim blogovima, pojavile prve glasine da kompanija "Apple" zaista priprema "iWatch", pravi mali ručni kompjuter, svi ljubitelji "gedžeta" širom sveta su goreli od radoznalosti da li je ovo zaista istina.

Kako prenosi "Index.hr", "The New York Times" je prošle nedelje potvrdio ove glasine tekstom u kom tvrde da stručnjaci kompanije "Apple" zaista rade na ovom projektu u njihovom sedištu u Kupertinu. Prema njihovim navodima, "Apple" trenutno "eksperimentiše" s prenosivim kompjuterom za ručni zglob, koje je prekriveno zakrivljenim staklom.

O gedžetu koji će se najverovatnije zvati "iWatch" izveštava "The Wall Street Journal", a prošle nedelje i bivši zaposleni u "Appleu" Brus Tonacini na svom blogu napisao je da će "iWatch popuniti rupu u Appleovom ekosistemu".

"TechCrunch", takođe, piše da bi glasovna komanda "Siri" najbolje funkcionisala na ručnom satu (što bi značilo da bi se isključivo tako njime upravljalo), a "Verge" spekiliše kako bi bilo najbolje da se "Apple iPod Nano" pretvori u ručni sat, prenosi "The Huffington Post".

"Pametni satovi" (smartwatches) nisu ni približno rašireni na tržištu kao što su smatrfonovi ili tableti. Međutim, javnost je, čini se, veoma zainteresovana. Ali, to što "Apple" eksperimentiše, znajući njih, ne znači da će se "iWatch" zaista i pojaviti na tržištu, podseća "Index.hr".

Pogledajte još