Šarići prali pare i preko Crnogorske komercijalne banke

Specijalno tužilaštvo Srbije dostavilo je crnogorskim kolegama dokaze i podatke o tome da su braća Darko i Duško Šarić, pored ostalog, prali novac i preko Crnogorske komercijalne banke, objavio je podgorički “Dan”, javlja Tanjug.

Kako se navodi, Šarići su preko te banke tokom 2009. godine oprali preko pola miliona evra, koje su nameravali da ulože u kupovinu nekretnina i lokala.

List navodi da je, osim Duška Šarića, u pranju novca zarađenog od prodaje kokaina učestvovalo još najmanje pet osoba iz Crne Gore, među kojima su Dragan Labudović i Nemanja Krstajić, koji se već nalaze u pritvoru u Beogradu.

Kod Labudovića je prilikom hapšenja pronađena veća svota novca koja je podignuta iz Crnogorske komercijalne banke u Podgorici.

On je, kako se navodi, tokom saslušanju potvrdio da mu je novac uplaćivan na računu Crnogorske komercijalne banke i da je te pare bez problema podizao.

“Dan” dodaje da su sredstva koja su uplaćivana preko crnogorskih banaka služila pripadnicima Šarićevog klana za kupovinu nekretnina, kako na primorju Crne Gore, tako i u zemljama okruženja.

S media, Tanjug

Pogledajte još