Udovičić: Ponosan odlazim iz Partizana

BEOGRAD, 25. aprila 2009. (Beta) - Trener vaterpolista Partizana Dejan Udovičić rekao je da će se posle odlaska sa funkcije šefa stručnog štaba "crno-belih" koncetrisati na rad sa reprezentacijom Srbije, a da neko vreme neće raditi na klupskom nivou.

Udovičić je ostavku na mesto trenera Partizana podneo sinoć, dva dana posle eliminacije ekipe u četvrtfinalu Evrolige. Odluku je obrazložio "moralnim činom i preuzimanjem dela odgovornosti za neodlazak na završni turnir tog takmičenja".

"Hvala svim saradnicima u klubu u kome sam proveo 30 godina, 10 kao trener. Hvala svim igračima i navijačima. Nadam se da će se ovi naši neuspesi klubu u budućnosti vratiti i da će Partizan ponovo biti u vrhu evropskog i svetskog vaterpola gde mu je i mesto", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare.

"Odlazim ponosan i Partizanu želim sve najbolje u budućnosti. Jednostavno sam osetio da sada treba ovako da bude", dodao je Udovičić.

Sportski direktor Nenad Manojlović priznao je da je uprava Partizana već razmišljala o Udovičićevom nasledniku, ali nije objavio koji su treneri kandidati za novog šefa stručnog štaba jednog od najtrofejnijih klubova Evrope.

"Dejan je dao značajan doprinos stvaranju ovakvog Partizana. Dugo je već trener i sa njim smo imali jedan kontinuitet i sistem o kome moramo voditi računa i pri izboru njegovog naslednika. Treba nam trener na duže staze", istakao je Manojlović.

Slično mišljenje izneo je i predsednik Upravnog odbora Partizana Aleksandar Šoštar.

"Partizan ne donosi odluke preko noći. Posebno neku tako važnu, o novom treneru", naveo je Šoštar.

Partizan je takmičenje u Evroligi završio porazom od dubrovačkog Juga i drugu sezonu uzastope stigao do četvrtfinala elitnog evropskog takmičenje koje je osvajao šest puta. Poslednju titulu, međutim, Partizan je osvojio davne 1976. godine.

"Jug je jednostavno postigao dva gola više od nas... iako mislim da je Partizan bolji tim. Ipak, u sportu nema razočarenja, bitni su samo rezultati", počeo je Udovičić analizu neuspeha.

"Posle poraza uvek pomisliš da je nešto moglo da se uradi drugačije, ali ja sam radio na način koji nam je ranije donosio pobede. A i apsolutno nemam nameru da se menjam. To sam što jesam, iako znam da ponekad nisam lak", kazao je Udovičić.

Ulogu trenera prvog tima Partizana Udovičić je obavljao od 2000. godine, a pored brojnih trofeja u domaćim takmičenjima igrao je i finale LEN kupa i polufinale Evrolige.

"U ovom klubu sam od 1977. godine. Više vremena sa proveo na Banjici nego kod kuće... I nije bilo zasićenja. Nema većeg motiva od titule prvaka Evrope. Da smo je osvojili onda bih želeo da je odbranim... Da smo došli do završnog turnira, a ostali bez titule opet bih otišao", naglasio je dojučerašnji trener Partizana.

Pogledajte još