Bekam najbogatiji sportista u Velikoj Britaniji

LONDON, 24. aprila 2009. (Beta-AP) - Engleski fudbaler Dejvid Bekam (34) obezbedio je prvo mesto među sportistima na "listi bogatih", koja će biti objavljena u Sandej tajmsu (Sunday Times) ovog vikenda.

Bogatstvo bivšeg kapitena engleske reprezentacije procenjuje se na 184 miliona dolara, što je gotovo 40 odsto više od drugoplasiranog, bivšeg bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Lenoksa Luisa.

Bekam se nalazi na 426. mestu kada su u pitanju svi Britanci, a na toj listi vodi "kralj čelika" Laksmi Mital.

Ako se pogleda lista najbogatijih sportista, posle Bekama narednih sedam mesta pripada sadašnjim i bivšim vozačima Formule 1. Prvoplasirani u šampionatu Džejson Baton deli deveto mesto sa engleskim fudbalskim reprezentativcem Majklom Ovenom sa bogatstvom od 59 miliona dolara.

Na listi nisu samo britanski državljani, već uključuje i ljude koji su ranije tu živeli ili su poslovno vezani za tu državu.

Italijanski fudbalski trener Fabio Kapelo, koji je selektor Engleske deli, 15. mesto sa igračem golfa Nikom Feldom, a procenjuje se da od 44 miliona dolara Kapelovog bogatstva, više od 15 miliona vredi njegova kolekcija umetničkih dela.

Pogledajte još