Đilas: Potreban je oštriji zakon protiv huligana

„Moramo da vidimo šta može KSS da se zaustavi ogroman stepen agresije u košarci. Problem sa huliganima dugo traje i nije povezan samo sa fudbalom, već prelazi i na košarku. Mislim da bi zakonska regulativa morala da se menja i da je prisustvo policije neophodno od starta, a ne kada se to desi. Sve ovo je posledica priče koja predugo traje“, istakao je Đilas.

Đilas tvrdi da je sve krenulo od čelnika dva kluba i njihovim verbalnim obračunom.

Sezona je počela teškim rečima između Zvezde i Partizana, apelovao sam da se stane sa tim jer to povećava mržnju među navijačima. Atmosfera je što se tiče Kupa Radivoja Koraća bila od starta naelektrisana zbog stavova Radničkog o broju stranaca“, istakao je Đilas.

Prvi čovek vladajućeg tela srpske košarke istakao je da će finale biti nastavljeno zato što igrači nisu zaslužili da utakmica bude završena incidentom.

Ponašanje igrača na maksimalnom nivou. Razmišljao sam da ne bude nastavka i pobednika, ali momci to nisu zaslužili. Dodatni incidenti primorali su nas da u razgovaramo sa predstavnicima klubova i da prekinemo meč“, naglasio je Đilas, „Kada sam doneo tu odluku, vodio sam se motivom da ti momci na parketu moraju da imaju normalne karijere. Bilo je mnogo uvreda članova porodice sa tribina, tražio sam od sudija da meč bude prekinut ako se to nastavi. Postoji granica koja je postavljena u Nišu pre godinu dana, kada sam rekao da će meč biti prekinut ako se vređanje porodice desi“.

Đilas je, takođe, demantovao da je bio napadnut, već je istakao da ga je jedan navijač Zvezde opsovao, a da mu je on samo odgovio.

„Preuzeli smo KSS u velikim dugovima, dugove vratili, energiju Tarlaća, Bodiroge, Tomaševića usmerili na mlađe kategorije. Mnogo je mladih koji imaju sjajnu budućnost, ali sve to postaje besmisleno kada se dese stvari od nedelje“, naglasio je Đilas.

Do incidenata na finalu Kupa u Kragujevcu je došlo kada je navodno navijač Zvezde pokušao da ukrade zastavu Partizana čiji simpatizeri su ga uhvatili, posle čega su ostali navijači ’crveno-belih’ probili kordon.

Posle prekida, koji je trajao oko sat vremena, Košarkaški savez Srbije nastavak meča je odložio za ponedeljak od 19 časova, bez prisustva publike.

B92

Pogledajte još