Aleksandra Jerkov: Moguća vlada DS sa SNS, Dinkić neprihvatljiv

Ona je istovremeno poručila da razgovora o budućoj vladi neće biti sa predsednikom Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanom Dinkićem.

Jerkov je, gostujući u "Kažiprstu" Radio televizije B92, izjavila da je DS napravila plan za izlazak iz krize u vezi sa čijim sprovođenjem neće biti kompromisa.

Prema njenim rečima najvažnije je da plan za izlazak iz krize dobije podršku građana, a ko će od političkih stranaka biti partner u njegovom sprovođenju "razgovaraće se posle izbora".

"Razgovaraćemo sa svima. S obizrom da se radi o ekonomskom planu neće se razgovarati sa Mlađanom Dinkićem zbog toga što je njegova ekonomska politika očigledno drugačija. Nama bi izuzetno bilo žao i da SNS i SPS smatraju da je Dinkićeva ekonomska politika i njihova", rekla je Jerkov.

Ona je dodala da SNS trenutno nije poželjan partner jer, kako je objasnila, mnogi njeni članovi na visokim funkcijama još nisu izašli iz radikaskog modela.

"Veoma me čudi ponašanje ministra (Nikole) Selakovića. On ne vidi problem u spiskovima nepoželjnih medija i građana, učestvuje u skupovima koje organizuju ekstremističke organizacije", rekla je Jerkov.

Upitana da li može sebe da vidi u Vladi sa Vučićem i Selakovićem, Jerkov je ponovila da to jeste mogućnost ukoliko se postigne dogovor ko šta treba da radi, dodavši da nije verovala ni da će u prethodnoj biti u vladajućoj većini sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

"Zavisi šta ta vlada bude radila. Ova vlada je napravljena na osnovu toga ko će Dačiću dati da bude premijer, prethodna 2008. na osnovu toga ko će voditi Srbiju u Evropsku uniju. Kao što nisam mogla da se zamislim da ću sediti sa Dačićem, sada mi je teško da zamislim da sedim sa neki drugim, međutim ako se dogovorimo oko posla koji treba da se uradi to je jedna mogućnost", objasnila je Jerkov.

B 92

Pogledajte još