Umro najveći krokodil na svetu- pojeo najlonski kabl

Filipinski grad Bunavan danas je u žalosti zbog smrti gradske maskote Lolonga. Krokodil, kojeg su žitelji tog grad na severu Filipina uhvatili pre samo 18 meseci, umro je od, za sada, neutvrđene bolesti. Lolong se, navodno, razboleo pre tri nedelje nakon što je pojeo najlonski kabl.

Lolonga je pronašao čuvar parka kako pluta na leđima i odmah pozvao u pomoć specijalistu za reptile. Veterinar je utvrdio da je nesrećni krokodil na samrti i da mu nema pomoći.

Sumnja se da je krokodil umro zbog hladnog vremena koje je zahvatilo područje Filipina, zbog čega je dobio dijareju, koja je i prouzrokovala smrt. Samo nekoliko sati pošto mu je ukazana veterinarska pomoć, Lolong je umro.

Krokodil je uhvaćen pre samo godinu i po dana nakon što je ubio nekoliko pecaroša u močvarama grada. Čak 30 muškaraca je učestvovalo u njegovom hvatanju.

Dolijao je kada su mu bacili mrtvo prase kao mamac i “upecali” ga sa čeličnom mrežom. Krokodil koji je imao pola tone, izvučen je iz močvare pomoću traktora i natovaren na prikolicu.

Dejli mejl

Pogledajte još