SAD: U pucnjavi u sudu troje mrtvih

"Mogu da potvrdim da je jutros u osam sati došlo do pucnjave, kada su ubijene dve žene i pogođena dva policajca, a mrtav je i muškarac koji je pucao", rekao je novinarima poprtparol policije, prenosi AFP.

On je dodao da je ispaljeno više metaka i da policija pretražuje zgradu sprat po sprat. Kako prenosi agencija Blumberg, petoro ljudi je povređeno u razmeni vatre, a napadač je i sam podlegao povredama. Incident se dogodio kada je za sada neimenovani napadač ušao u zgradu suda, i u hodniku se sukobio sa policijom. Prema prvim podacima, u pitanju je porodični problem, pošto je jedna od žrtava supruga napadača. Zgrada suda je okruga Nju Kestl je evakuisana, a na snimcima televiziji NBC se vidi da su oko suda raspoređena policijska, vatrogasna i ambulantna vozila.

Ruski kanal "Russia Today" navodi da je policija pucala u osumnjičenog i usmrtila ga nakon što je on ubio svoju ženu. Gradonačelnik Vilmingtona Denis Vilijams je potvrdio da je policija ubila naoružanog muškarca, koji je imao oko 20 godina, a lokalne vlasti sada rade na utvrđivanju njegovog identiteta.

Najnovija pucnjava u SAD ponovo će otvoriti debatu o pooštravanju zakona koji regulišu kupovinu i nošenje oružja. Prošlog meseca je predsednik Barak Obama predložio da se uvede zabrana na prodaju automatskog oružja i uvedu rigoroznije provere potencijalnih kupaca. Tome se protivi oružani lobi, predvođen Nacionalnom asocijacijom za oružje (NRA), koji rešenje problema vidi u uvođenju naoružanih čuvara u škole i druge objekte koji bi mogli da budu meta napada.

Tanjug

Pogledajte još