Sećanje na Vitni Hjuston: Godišnjica smrti pop dive

Vitni Hjuston pronađena je mrtva u kadi svoje hotelske sobe 11. februara 2012. godine. Pevačica, koja se godinama borila sa bolestima zavisnosti, preminula je usled slučajnog davljenja, a organizam joj je bio oslabljen dugogodišnjim drogiranjem, navodi se u zvaničnim papirima. U trenutku smrti, u sistemu je imala marihuanu, kokain i sredstva za smirenje.

Hjustonova je osamdesetih i devedesetih godina bila na vrhuncu karijere, a muzičku scenu osvojila je hitovima "I'm every woman", "I will always love you", "All the man that I need" i drugim. U karijeri je osvojila šest Gremija, 22 Američke muzičke nagrade, dva Emija, čak 30 "Bilbordovih" nagrada, i bila je prva žena čiji je album ("Whitney", 1985) debitovao na prvom mestu liste tog časopisa. Prodala je više od 170 miliona primeraka albuma.

(old_image)
Vitni i Bobi / Foto: AP, Mondo

Za propast Hjustonove mnogi krive njenog bivšeg muža Bobija Brauna, takođe dugogodišnjeg zavisnika koji je od simpatične "devojke iz komšiluka" napravio ruinu. Par je 1993. dobio ćerku Bobi Kristinu, a zvanično su se razveli 2007. godine. Nedavno je njena majka Sisi objavila knjigu o životu sa slavnom ćerkom, koju je Bobi Kristina javno osudila.

Vitni je nastavila da peva, ali se relativno retko pojavljivala u javnosti. Nekoliko puta nastupila je, očigledno pod uticajem opijata, što je javnost dočekala "na nož". Lečila se, pokušavala da počne ispočetka, ali uzalud.

(old_image)
Vitni u "Madam Tiso" / Foto: Ap, Mondo

Muzej Madam Tiso u čast pevačice napravio je čak četiri voštane figure, koje će biti poslate u Los Anđeles, Las Vegas, Vašington i Njujork, a predstavljaju Vitni u četiri različita, prepoznatljiva "autfita" iz različitih perioda karijere.

Na društvenim mrežama su se Hjustonove danas prisetili Dejv Grol, L.A. Rid, Rendi Džekson, Kvinsi Džons... Njena ćerka Bobi Kristina i njen usvojeni brat Nik, koji su u vezi, nisu se oglašavali na Twitteru povodom godišnjice, ali su uslikani preko vikenda kako puše marihuanu u javnosti.

(Mondo)

Pogledajte još