Policajac umro od infarkta pošto je u crkvi uhapsio napadača sa nožem

Policajcu je pozlilo nakon što je na ulici u blizini crkve savladan Banjac. Policajac je pao i odmah je prevezen u prijedorsku Opštu bolnicu gde je pokušana reanimacija.

- I pored napora lekara, Vučenović je preminuo. Uzrok smrti je infarkt i problemi sa srcem. Kliničku obdukciju obavila je patolog Nikolina Balaban - saznaje "Glas Srpske" u bolnici. Specijalista sudske medicine Željko Karan kazao je da je dobio informacije da je Vučenović i ranije imao problema sa srcem.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović, navodeći inicijale preminulog policajca, potvrdila je da pre nego što je preminuo policajac, prijavljeno da je nepoznata osoba ušla u pravoslavnu crkvu sa nožem.- Policija je na licu mesta zatekla D. B. (37) kojeg je privela i oduzela mu nož. U policijskoj patroli bio je policajac kojem je pozlilo, posle čega je preminuo - potvrdila je Markanovićeva.

Izvor blizak istrazi je rekao da je osumnjičeni Banjac policiji pružao otpor. Očevici su ispričali da je Banjac iz crkve istrčao za jednom devojkom koja je počela da beži, a to je video stanar zgrade preko puta crkve i pozvao policiju. Ne želeći da se predstavi, jedna meštanka Prijedora je kazala da je videla da je Banjac policiji pružio jak otpor, ali su ga oni uspeli savladati. Kazala je da je Banjac osoba koja ima određenih psihičkih problema, te da se i ranije ponašao neprilično.

- Dovodio je psa u crkvu, a pravio je i nerede u kafićima. Jednom prilikom ga je pet policajaca jedva savladalo. On je, nažalost, bolestan i lečio se ranije u klinici u Sokocu, ali izgleda da nije izlečen. Njemu treba pomoći i skloniti ga s ulice - rekla je meštanka Prijedora.

Banjac je posle ispitivanja u policiji smešten na neuropsihijatrijsko odeljenje Opšte bolnice u Prijedoru. Iz CJB Banjaluka je saopšteno da će protiv njega tužilaštvu biti dostavljen izveštaj koji će ga teretiti za napad na službeno lice u vršenju poslova bezbednosti u otkrivanju ili lišenju slobode učinioca krivičnih dela.Policajac Radenko Vučenović živeo je u naselju Petrovo kod Prijedora, a njegova sahrana biće obavljena danas na mesnom groblju. U banjalučkoj policiji su istakli da je ovo treći slučaj zadesne smrti policajca na dužnosti.

Pogledajte još