Noć u Beogradu: U pet udesa šestoro povređeno, jedna osoba teže

Tokom noći u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih udesa u kojima je najmanje šest osoba povređeno, od kojih jedna teže, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

"U udesu koji se dogodio oko 01.20 časova na uglu ulica Ustaničke i Vojislava Ilića teže je povređen muškarac, vozač, star oko 27 godina. On je zadobio povredu glave, potres mozga, povredu skočnog zgloba, razderotinu gornjeg kapka i prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra"
, rekla je Macura.

U Nehruovoj ulici u udesu oko 22.40 časova žena stara oko 48 godina, pešak, zadobila je povrede lakta, kolena i glave i prevezena je u Urgentni centar.

U udesu oko 20.50 sati na Novom novosadskom putu kod skretanja za Zemun muškarac star oko 32 godine zadobio je trzajne povrede vrata i šake, a žena stara oko 57 godina povredu glave i obe potkolenice. Obe osobe prevezene su u KBC Zemun.

Dve osobe su povređene u udesu oko 20.40 časova u Strumičkoj ulici. Muškarac star oko 40 godina, vozač, zadobio je povredu vrata, a drugi muškarac star oko 26 godina višestruke razderotine desnog uha.

"Saobraćajni udes dogodio se i nešto posle 20 časova u Vojvođanskoj ulici u Surčinu, ali je pacijent sa lica mesta prevezen privatnim vozilom", rekla je Macura.

Hitna pomoć je noćas obavila 112 intervencija od kojih 18 na javnom mestu, precizirala je Macura i dodala da su pomoć lekara najčešće tražili srčani bolesnici i astmatičari. Macura je savetovala oprez u saobraćaju, a astmatičarima da ostanu kod svojih kuća u umereno toplim stanovima.

Prema njenim rečima, trebalo bi da se pričuvaju srčani bolesnici i kod cerebrovaskularnih pacijenata moguće su tegobe, a kod psihijatrijskih nervoza. Macura je savetovala nošenje adekvatne odeće i obuće, kišobrana, uzimanje vitamina i jačanje imuniteta.

(Kurir)

Pogledajte još