Ružić: Laž je da sam optužio DSS da ih finansira Šarić

Naglasivši da takve stvari nisu potrebne na političkoj sceni Srbije koja je inače prepuna spekulacija i izmišljotina, Dačić je poručio da SPS ne treba time da se služi.

"Ja želim da se izvinim DSS-u, ako je iz ovoga izvučena bilo kakava konotacija u smislu optužbi da je ta stranka finansirana od strane bilo koje kriminalne grupe", kazao je Dačić novinarima na obeležavanju Dana Kriminalističko-policijske akademije.

Ružić: Laž da sam optužio DSS
Sam Ružić, koji je šef poslaničkog kluba SPS-a u parlamentu, danas je rekao da je "bestidna laž" da je optužio DSS da je ta stranka finansirana od strane narko klana.
"Nakon dva dana spinovanja u medijima želim da zamolim funkcionere DSS i Vojislava Koštunicu i Petra Petkovića da pogledaju na sajtu B92 emisiju "Utisak nedelje" i da vide da je "bestidna laž" da sam optužio DSS da je finansiran od strane narko kartela", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.
On je naveo da je u toj emisiji rekao da ne može da poveruje u to da je taj narko kartel finansirao DSS i da ne može da poveže Koštunicu sa tim i dodao da i danas to ponavlja. Ružić je rekao da je nekorektno od medija da prave famu oko nečega što nije tačno, prenosi B92.

Premijer je podsetio da su SPS i DSS ranije imalu dobru saradnju i da je to bio period kada su socijalisti podržavali manjisku vladu.

"Mislim da ovo apsolutno nije potrebno. Mi imamo razlike u političkom delovanju, ali jedno su razlike, a ovo su stvari koje ne bih volelo da se meni dešavaju pa ni drugima", zaključio je Dačić.

Ružić je u nedelju izjavio da je Šarićev klan DSS-u mesečno davao priloge od 220.000 evra, a DSS je te navode demantovala i zatražila od javnog tužioca da ispita "Ružića zbog izgovorenih laži".

(Blic, B92, Tanjug)

Pogledajte još