Ružić: Laž je da sam optužio DSS da ih finansira Šarić

0

Premijer Srbije Ivica Dačić izvinio se danas Demokratskoj stranci Srbije ako je izjava funkcionera SPS Branka Ružića otvorila prostor za optužbe da tu stranku finansiraju bilo koje kriminalne grupe. Sam Ružić poriče da je izrekao takve optužbe.

Naglasivši da takve stvari nisu potrebne na političkoj sceni Srbije koja je inače prepuna spekulacija i izmišljotina, Dačić je poručio da SPS ne treba time da se služi.

“Ja želim da se izvinim DSS-u, ako je iz ovoga izvučena bilo kakava konotacija u smislu optužbi da je ta stranka finansirana od strane bilo koje kriminalne grupe”, kazao je Dačić novinarima na obeležavanju Dana Kriminalističko-policijske akademije.

Ružić: Laž da sam optužio DSS
Sam Ružić, koji je šef poslaničkog kluba SPS-a u parlamentu, danas je rekao da je “bestidna laž” da je optužio DSS da je ta stranka finansirana od strane narko klana.
“Nakon dva dana spinovanja u medijima želim da zamolim funkcionere DSS i Vojislava Koštunicu i Petra Petkovića da pogledaju na sajtu B92 emisiju “Utisak nedelje” i da vide da je “bestidna laž” da sam optužio DSS da je finansiran od strane narko kartela”, rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.
On je naveo da je u toj emisiji rekao da ne može da poveruje u to da je taj narko kartel finansirao DSS i da ne može da poveže Koštunicu sa tim i dodao da i danas to ponavlja. Ružić je rekao da je nekorektno od medija da prave famu oko nečega što nije tačno, prenosi B92.

Premijer je podsetio da su SPS i DSS ranije imalu dobru saradnju i da je to bio period kada su socijalisti podržavali manjisku vladu.

“Mislim da ovo apsolutno nije potrebno. Mi imamo razlike u političkom delovanju, ali jedno su razlike, a ovo su stvari koje ne bih volelo da se meni dešavaju pa ni drugima”, zaključio je Dačić.

Ružić je u nedelju izjavio da je Šarićev klan DSS-u mesečno davao priloge od 220.000 evra, a DSS je te navode demantovala i zatražila od javnog tužioca da ispita “Ružića zbog izgovorenih laži”.

(Blic, B92, Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.