Pobede Liverpula i Mančestera za nastavak borbe za titulu šampiona

BEOGRAD, 25. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Liverpula pobedili su Hal siti sa 3:1 i tako sa Mančester junajtedom ostali u trci za šampionsku titulu u Premijer ligi.

Liverpul je poveo u 45. minutu golom Ćavija Alonsa, dok je pobedu "crvenima" obezbedio Dirk Kujt sa dva pogotka u 63. i 89. minutu.

Jedini gol za Hal, koji je od 59. minuta igrao sa igračem manje, postigao je Đovani u 73. minutu.

Liverpul je na drugom mestu sa 74 boda, tri manje od Mančester juanjteda koji je na svom terenu pobedio Totenhem sa 5:2. Junajted ima i utakmicu manje.

Fudbaleri Totenhema vodili su do 57. minuta sa 2:0, golovima Darena Benta i Luke Modrića. Međutim, Kristijano Ronaldo je iz jedanaesterca postigao prvi gol za Junajted, dok je izjednačenje doneo Vejn Runi u 67. minutu.

Samo minut kasnije, Ronaldo je ponovo zatresao mrežu Gomeša, a prednost od dva gola domaćima, doneo je svojim drugim golom na meču Runi u 71. minutu.

Bivši fudbaler Totenhema Dimitar Berbatov je u 79. minutu postigao i peti gol za aktuelne prvake Premijer lige.

Fudbaleri Čelsija pobedili su na gostovanju Vest Hem sa 1:0 i tako zadržali treću poziciju u Premijer ligi. Jedini gol za "plavce" postigao je Salomon Kalu u 55. minutu.

Vest Hem je u 71. minutu mogao do izjednačenja, ali je Mark Noubl promašio jedanaesterac.

Čelsi je ostao na trećem mestu sa 71 bodom, dok je Vest Hem na osmoj poziciji sa 45 bodova.

Mančester siti pobedio je na gostovanju Everton sa 2:1. Siti je poveo u 35. minutu golom Robinja, dok je vođstvo duplirao Stiven Ajrelnd u 54. minutu. Poraz domaćina ublažio je Den Gosling u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Fudbaleri Fulama pobedili su Stouk siti sa 1:0 golom Erika Nilanda, dok su Bolton i Aston Vila odigrali nerešeno 1:1.

Poslednjeplasirani Vest Bromvič ubedljivo je pobedio Sanderlend sa 3:0, golovima Jonasa Olsona, Krisa Branta i Huana Karlosa Mensegesa.

Vest Bromvič je na 20. mestu sakupio 28 bodova, dok je Sanderlend, koji se bori za opstanak, na 15. poziciji sa 45. bodova.

Sutra igraju Arsenal-Midlsbro i Blekburn Vigan, dok se u ponedeljak sastaju Njukasl i Portsmut.

Pogledajte još