Brat Radivoja Koraća će tražiti da Kup više ne nosi njegovo ime!

"Bilo mi je jako teško, ne samo meni, već i mojoj porodici. Pukla nam je košarka! I ovim putem bih zamolio ljude u Savezu da srede situaciju, da se ubuduće izbegnu ovakvi skandali. Košaraški savez Srbije mora da povede računa, ako to ne urade, zamoliću da nacionalni kup više ne nosi ime mog brata. I ranije su se dešavali ovakvi incidenti, ali čini mi se nikad kao ovaj u Kragujevcu", rekao je Đorđe Korać za Blic od srede.

Finalna utakmica ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u trećoj četvrtini pošto su izbili neredi na tribinama i terenu. Meč je nastavljen sutradan pred praznim tribinama.

"Obezvredili su Kup Radivoja Koraća, koji se od 1972. do 2002. godine održavao kao veliko međunarodno takmičenje. Žalosno je bilo gledati ono divljaštvo, smatram da bi policija morala da hapsi izgrednike, a Savez, koji čine odgovorni i pametni ljudi, da se potrudi da se to više ne ponovi", istakao je đorđe Korać.

Korać je kazao da je on, kao i cela porodica, ipak ponosan na to što je pre 41 godinu dozvolio FIBA da Kup ponese ime njegovog pokojnog brata, a pre 11 godina i Košarkaškom savezu Srbije.

"Svi smo u porodici ponosni na to, ja sam bio inicijator, nisam dozvolio da se ime Radivoja zaboravi. Ipak, nije sve tragično, nadam se da će se sledeće godine, ako zaprete, preduhitriti sukobi, smiriti tenzije, pre svega između onih koji vode Crvenu zvezdu i Partizan. Bojazan i kod mene i ljudi koji su bliski našoj porodici postoji, ali nadam se i da će policija pravovremeno reagovati", kazao je on.

Na pitanje da li u današnjoj srpskoj košarci postoji neki igrač koji bi mogao da nasledi Radivoja Koraća, njegov brat je kazao da je to teško.

"Teško, takvu neverovatnu glad za pobedom i želju da postigne koš nisam video. Nije trpeo poraze. Danas ne vidim da neko postiže kao što je on radio, od table gotovo iz mrtvog ugla. Radivoje je bio i izvanredan rukometaš, stonoteniser, odličan strelac, najbolji u Beogradu", kazao je Đorđe Korać.

Potpredsednik KSS Dejan Tomašević izvinio se porodici i prijateljima Radivoja Koraća zbog nedavnih incidenata.

"Želim da se izvinim porodici i prijateljima Radivoja Koraća jer nismo na dostajan način opravdali ime Kupa", rekao je Tomašević.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.