Priznanje Kosova preduslov za ulazak u EU?

Elizabet Gigu je to izjavila nakon sastanka sa potpredsednicom Vlade Srbije Suzanom Grubješić, koja će kasnije danas govoriti na sednici Komiteta za spoljne poslove Skupštine Francuske o evropskim integracijama Srbije.

"Francuska podržava Srbiju u naporima kako bi dodeljivanje datuma u junu za početak pregovora sa EU postalo izvesno", rekla je Grubješićeva posle jučerašnjih razgovora s francuskim ministrom za evropske poslove Bernarom Kaznevom i savetnikom predsednika države Fransoa Olanda Polom Žan-Ortizom.

Ona je istakla da su za to ključni dinamika dijaloga sa Prištinom i uspeh u postizanju vidljivog i održivog napretka po tom pitanju.

Tokom razgovora u utorak u Parizu posebno je naglašeno da Srbija treba da nastavi i sa unutrašnjim reformama, naročito u oblastima borbe protiv korupcije, reforme pravosuđa i ekonomije, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade.

Nakon Pariza, Grubješićeva će zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem boraviti u zvaničnoj poseti Nemačkoj.

(Izvor: B92)

Pogledajte još