Na hakovanom sajtu Veleučilišta u Vukovaru osvanule fotografije iz logora Jasenovac

Ovo je poruka koju su ostavili hakeri "Tesla Team" na sajtu Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, koji sada ponovo normalno radi:

Hacked by TeslaTeam
poZz:mil05,StRoNiX,EsC

Evo mali clanak o vasoj istoriji koju ste zaboravili i ne ucite vasu decu

(old_image)

Jasenovac je bio NAJVECI logor smrti u Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj na prostoru okupirane Jugoslavije za vreme Drugog svetskog rata.

Formiran je u avgustu 1941. godine u okolini istoimenog gradica, a unisten od ustasa aprila 1945. godine.

"Radni logor Jasenovac" bio je Logor smrti za Srbe,Rome i Jevreje, svih uzrasta, polova, starosnih dobi, socijalnih, obrazovnih i drugih profila, kao i za komuniste, pomagace i simpatizere Srba, Roma i Jevreja.

Sistem koncentracionih logora Jasenovac je u egzilu osmislio VJEKOSLAV MAKS LUBURIC, koji je bio i njegov prvi komandant. Prvi upravnik logora bio je bivši rimo-katolicki svestenik MIROSLAV FILIPOVIC, a kasnije DINKO SAKIC.

Logor je graden od avgusta 1941. do februara 1942. godine. Logori I i II bili su u selima Brocici i Krapju, ali su brzo rasformirani zbog cestih poplava. Zatvorenici su prebaceni u logor Ciglana (Jasenovac III), koji je bio najveci logor i ukljucivao je krematorijum.

(old_image)

U "Donjoj Gradini" sa druge strane reke Save vrsena su pogubljenja. Logor za decu bio je u Sisku i u Jastrebarskom, a zenski logor u Staroj Gradiski jugoistocno od Jasenovca, mada je zena i dece bilo i u Jasenovcu. U Jasenovcu je Nezavisne Drzava Hrvatska izvrsila genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima. U njemu je stradao i odreden broj Hrvata i Muslimana. To su bili antifasisti, komunisti i simpatizeri i pomagaci Srbima. Ni jedan Hrvat, niti Musliman, nije stradao zato što je Hrvat, odnosno Musliman.

Broj zrtava nikada nije tacno utvrdjen. Logorska arhiva je dva puta unistavana, (pocetkom 1943. i aprila 1945. godine).Zemaljska komisija Hrvatske, osnovana 1945.,konstatovala je u izveštaju Medunarodnom vojnom sudu u Nirnbergu, da je broj žrtava izmedu 500.000 i 700.000.
U procesu "prociscenja Hrvatske nacije", srpska deca bila su prva koja su ubijana, zajedno sa odraslima, cak i ako su ih majke jos uvek dojile. Tokom cetiri godine, izmedu aprila 1941. i maja 1945, vise od 73.316 dece ubijeno je u ustaškoj NDH. Najmlada su bila još u kolevkama, dok su najstarija bila oko 14 godina starosti.Tokom Drugog svetskog rata, jedino mesto u celoj Evropi gde su postojali specijalni logori za decu bila je Hrvatska.

(old_image)

Na dan 9. oktobra 1942. godine Luburic Vjekoslav zvani "Maks" je na svecanosti u Jasenovcu,koju je priredio kao proslavu godišnjice svoje krvave vladavine u svom održanom govoru rekao: ".. i tako smo vam mi u ovoj godini ovdje u Jasenovcu poklali i više ljudi nego osmanlisko carstvo za cijelo vrijeme boravka Turaka u Evropi"

Ovo je jedan od logora, a bilo ih je: Vila Luburic, Danica, Livno, Djakovo, Gospic, Jadovno, Jastrebarsko , Kerestinec, Kruscica, Lepoglava, Lobor, Pag, Stara Gradiska, Sajmiste, Donja Gradina, Stupacinovo, Tenja, Caprag

Oni koji proslost ne pamte osudjeni su na to da je ponavljaju

Since © Serbian Hackers"

(old_image)

(Tekst poruke i koji su hakeri ostavili u integralnoj verziji zajedno sa skrinšotovima preuzet je sa sajta Index.hr)

Pogledajte još