Navijači PSŽ istakli transparent: Kosovo je Srbija! (VIDEO)

Ovo nije prvi put da su se navijači PSŽ "oglasili" povodom Kosova. Oni su 2008. na meču sa Monakom istakli transparent "Braćo Srbi, mi smo sa vama", prenosi B92.

Ovoga puta, pistalice jedne od najekstremnijih navijačkih grupa - Karsud, okačili su pomenuti transparent na meču svog tima na Mestalji protiv Valensije. PSŽ je taj meč rešio u svoju korist 2:1.

Sve je veća podrška srpskoj južnoj pokrajini sa svih strana Evrope. Uglavnom su to bile ultraške navijačke grupe sa istočnog dela Starog kontinenta, ali polako dobijaju "podršku" i od kolega sa zapada.

Navijači Olimpijakosa, PAOK, AEK, Tavrije, Branjika, Leha, Krakovije, Viđeva, Sparte iz Praga, Polonije, Apoela, Brna, Lođa, CSKA i Spartaka iz Moskve, Černomoreca, Dinama iz Kijeva, Torpeda iz Minska, Dinama iz Bukurešta, Steaue, CSKA iz Sofije, Arada, Libereca su do sada kačili transparente i pevali pesme podrške Srbiji i Srbima u borbi za Kosovo i Metohiju.

Međutim, u poslednje vreme pojavljuje se sve veća podrška tradicionalno konzervativnog zapada Evrope. Prednjači pomenuta grupa iz prestonice Francuske, a "podršku" imaju u navijačima Valjadolida, ali i navijačima Oksera.

(B92)

Pogledajte još