Održana komemoracija Josifu Tatiću: Voleli smo ga kao što se voli pesnik (VIDEO)

"Voleli smo ga kao što se voli pesnik. Živeo je boemskim životom, živeo je da bi voleo svoje najbliže i radio na svom uništenju", rekao je glumac Voja Brajović, dodajući da je Tatić proveo ceo radni vek u JDP-u.

Na komemorativnom skupu Tatićeve kolege istakle su njegov duh i šarm, prisećajući se brojnih angdota čiji je Tatić akter i tvorac.

"Sa Taletom nikad nije bilo dosadno. U procesu rada nije mnogo mudrovao ali je munjevito pronalazio rešenja. Mnogi ne znaju koliko je lucidan i inteligentan bio", rekao je glumac Predrag Ejdus, opraštajući se od svog kolege.

Tatić je igrao u velikom broju pozorišnih predstava, kao i u 76 filmova i televizijskih serija, a široka publika posebno će ga pamtiti po ulozi Slobodana Mihajlovića u predstavi "Šovinisticka farsa", kao i Tanasija Vitorovića u seriji "Grlom u jagode". Igrao je u filmovima "Tri karte za Holivud", "Vizantijsko plavo", "Zasad bez dobrog naslova", "Poslednji krug u Monci", "Hajde da se volimo". Poslednjih godina igrao je samo u JDP, u drami "Hadersfild", za koju je dobio brojne nagrade. Predstava je izvedena više od 150 puta. Po istoimenom komadu snimljen je i film.

(Beta)

Pogledajte još