Pantić: ANA će da izvede napade na KFOR i Euleks i da okrivi Srbe

0

Postoje saznanja, tvrdi zamenik direktora Kancelarije za KiM, da će ANA izvesti neki napad na severu pokrajine za koji bi bili optuženi Srbi, kako bi se sever konačno stavio pod kontrolu

Zamenik direktora Vladine kancelarije za KiM Krstimir Pantić ocenio je u razgovoru za Telegraf da je situacija u pokrajini trenutno mirna, ali zabrinjavajuća i napeta.

“Strahujemo da će se situacija i dalje pogoršavati jer imamo saznanja da će teroristička organizacija ANA (albanska nacionalna armija) izvesti neki napad na severu pokrajine, gde bi žrtve trebalo da budu pripadnici KFOR-a ili Euleksa, a onda za to bili optuženi Srbi”
, upozarava Pantić.

On naglašava da bi takav incident bio povod za intervneciju, odnosno okupaciju severa pokrajine od strane kosovskih bezbednosnih snaga, Kfora i Euleksa u cilju konačnog stavljanja severa pod kontrolu, čime bi Srbi bili dovedeni pred svršen čin. Izbor bi bio ili nasilno integrisanje u albanske institucije ili napuštanje vekovnih ognjišta.

“Ovo je upozorenje i Kforu i Euleksu, da i mi imamo određena saznanja šta može da se desi. Ukoliko dođe do nepovoljnog razvoja situacije, odgovornost će snositi Kfor i Euleks, kojima su povereni mandati da osiguraju mir i bezbednost na čitavoj teritotiji Kosova i Metohije.”

Pantića, kako je rekao “posebno zabrinjava činjenica da je novi šef misije Euleksa nekada već boravio na Kosovu kao pomoćnik Vilijama Vokera”.

“Novi šef Euleksa bio je u Račku kada se desio sukob između pripadnika policije i vojske sa albanskim teroristima i on je bio jedan od onih koji su pisali zapisnik o tome da je srpska strana napravila masakr”
, podsetio je Pantić.

(Telegraf)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.