Počinje zasedanje Parlamentarne skupštine SE

STRAZBUR, 27. aprila 2009. (Beta) - U Strazburu u ponedeljak počinje prolećni deo redovnog zasedanja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (SE) na kome će biti razmotren i izveštaj o ispunjavanju obaveza u Srbiji koje proističu iz članstva u SE.

Na početku zasedanja koje traje do 30. aprila, Parlamentarna skupština SE će u ponedeljak obeležiti 60. godišnjicu osnivanja Saveta Evrope. Prvog dana zasedanja, parlament SE će razmotriti izveštaje o predsedničkim izborima u Makedoniji, održanim 22. marta, kao i o parlamentarnim izborima u Crnoj Gori od 29. marta, i u Moldaviji 5. aprila.

PŠE će u utorak, drugog dana zasedanja, razmatrati izveštaj i dopunu izveštaja o ispunjavanju obaveza koje je Srbija preuzela članstvom u SE. Parlament SE će tokom prolećnog zasedanja raspravaljati i o humanitarnim posledicama rusko-gruzijskog rata, položaju aktivista za ljudska prava u članicama SE i merama za borbu protiv kršenja ljudskih prava na osnovu rodne pripadnosti, uključujući otmice žena i devojčica.

Pogledajte još