Partizan šampion

Fudbaleri Partizana 21. titulu prvaka države osvojili su i pre odigranog 28. kola, pošto je jedini mogući konkurent, tim Vojvodine igrao nerešeno sa Javorom. 

Pečat i potvda na terenu stigla je posle pobede "crno-belih" nad OFK Beogradom sa 4:1, a golman Partizana, Mladen Božović je tom utakmicom oborio rekord u nesavladivosti u našem fudbalu, pošto je gol uspevao da sačuva 916 minuta. Svoj uspeh i osvojenu titulu Božović je samo kratko prokometarisao: “Zaista predivan osećaj”.

Jedan od glavnih igrača odbrane, Goran Gavrančić, rekao je kako je ceo tim igrao za golmana, kako bi se rekord što duže održao:

Naše slavlje je počelo još u karantinu, dan pred meč sa OFK Beogradom. Radovali smo se u svlačionici I zaista je bilo fenomenalno. Zbog takve atmosfere sam i došao u Partizan. Trudili smo se da pomogmeno Božoviću, a kada je rekord oboren, malo smo se opustili.

Kapiten Partizana, Nenad Đorđević, istakao je dobru atmosferu kao glavni razlog odlične igre u ovoj sezoni:

Presrećen sam što smo uspeli da dođemo do cilja i osvojimo 21. titulu. Mislim da smo to i zaslužili, pošto smo dominirali tokom čitavog prvanstva. Slavlje je bilo i pred meč sa OFK Beogradom, pošto Vojvodina nije uspela da pobedi Javor i tada smo već znali da je titula naša.

Da li si očekivao da ćete pred kraj šampionata imati 20 bodova više od Crvene Zvezde?

- Ono što je u našim redovima uvek bilo najbitnije je dobra atmosfera, a ova generacija ne zna ni šta je kompleks niti šta su neki rekordi. Ovo je velika čast za sve i nadam se da ćemo ući u istoriju što smo postali prvaci na ovaj način. Samo smo potvrdili da smo najbolji u zemlji, a možda i šire, dodao je Đorđević.

Trener Jokanović je već postavio novi cilj, za naredne godine:

Čestitao bih prvo navijačima i igračima, kao i ljudima u klubu koji su bili uz mene tokom sezone. Idemo sada dalje. Komšije imaju četiri titule više od nas, ali nadam se da ćemo ih brzo stići”, rekao je Slaviša Jokanović.

I navijači se neće zadovoljiti osvajanjem samo titule, jer se sa svih strana tribina tokom meča sa OFK Beogradom orilo: “Dupla kruna!”

Jokanović je inače čitavu utakmicu sa OFK Beogradom presedeo na klupi, a kada je upitan za komentar, bio je kratak I jasan:

Bilo mi je hladno. Ali i igrači su bili dovoljno motivisani, pa nisam imao šta da im kažem. Čak i da sam pokušao, ne bi me čuli od navijača.

Fudbaleri su pred početak utakmice na teren istrčali u majicama na kojima je pisalo 21, a pre prvog sudijskog zvižduka bacilli su ih ka južnoj tribini, najvernijim pristalicama.

Nova hit pesma pred kraj ove sezone postala je: “Titula... Jug je u ekstazi, Sever je u depresivnoj fazi..."

Do kraja šampionata ostalo je još pet kola, a Partizan će igrati sa: Hajdukom, Jagodinom, Radom, Napretkom i Čukaričkim.

Novi izazov za osvajanje duple krune "crno-beli" će imati 6. maja, kada u polufinalu Lav kupa Srbije igraju sa Banatom. 

Katarina Stojković 
27. 4. 2009.

Pogledajte još