Sretenjski orden za B92 i akciju "Bitka za bebe"

Veran Matić je odlikovan na svečanoj sednici Parlamenta povodom 15. februara - Dana državnosti, a priznanje mu je uručio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nakon poverenja ukazanog ovoj akciji od strane građana, zdravstvenih institucija, medija, kompanija i organizacija koje su u njoj učestvovale, brojnih nagrada koje je osvojila na svetskim i domaćim festivalima, najviše priznanje stiglo je i od državnog vrha koji je činom dodele ordena njenom pokretaču pokazao da je prepoznao da je čitava akcija pokrenuta i izvedena zbog brige za buduće naraštaje Srbije.

Rezultati „Bitke za bebe“ govore sami za sebe – uz učešće preko milion građana i preko 700 kompanija, za manje od godinu dana prikupljeno je preko 2,5 miliona evra i nabavljeno i isporučeno 208 inkubatora za preko 60 zdravstvenih ustanova u 50 gradova Srbije, čime su podmirene sve potrebe za inkubatorima.

Najveća institucija u zemlji koja se brine o najtežim zdravstvenim slučajevima malih heroja iz čitave Srbije, Institut za neonatologiju, sa 51 nabavljenim inkubatorom potpuno je opremljen ovim aparatima, a prikupljena su i sredstva za rekonstrukciju intenzivne nege i izgradnju lifta u Institutu.

Nastavak akcije, „Bitka za porodilišta“, doneo je nove izazove i nove pobede – od jula 2012. do februara 2013. godine prikupljeno je različite neonatološke i ginekološke opreme u vrednosti oko 1.400.000 evra za preko 50 zdravstvenih ustanova u Srbiji. Kompletno su opremljena dva porodilišta u Novom Sadu, zatim ona u Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Pančevu i Kraljevu..

(Izvor: B92)

Pogledajte još