Trigger najavljuje specijalne goste

Sledećem izdanju će prethoditi nekoliko singlova, a bend planira da u skoro svakoj pesmi ima gosta. Prva je „Ne hrani ljudoždere“ u kojoj gostuje Darko Živković, frontmen hardcore/groove metal sastava Downstroy, koga publika zna po ubedljivom i agresivnom vokalu. Downstroy je između ostalog, kao pobednik Metal Battle takmičenja, prvi bend sa ovih prostora koji je nastupio na prestižnom internacionalnom Wacken metal festivalu, a iza sebe ima album „One Size Fits All“.

Poznat je i naredni gost - sa Milenom Branković će, u drugom singlu, zapevati Marko Matijević Sekul, frontmen hrvatskog benda Manntra. U pitanju je grupa koja meša industrial metal sa etno zvucima, odlikuju ih i odlični spotovi.

Oba singla će predstaviti Trigger u zvučno agresivnijem izdanju u odnosu na pesme sa prvog albuma „Ljubav“, a bliže izrazu koji je odlikovao pesme sa albuma „Ex“. Prema rečima članova, ovaj put je muzika manje atmosferična, a više gitarski bazirana, dok su elektronski zvuci u drugom planu. Takvoj promeni je delimično kumovao i odlazak dugogodišnjeg klavijaturiste benda Marka Antonića, zbog čega Trigger za sada koncertno funkcioniše kao četvorka.

Za pesmu „Ne hrani ljudoždere“ je trenutno u izradi lyric video, pa se očekuje da će publika u prvoj polovini marta moći da u celosti čuje zašto hraniti ljudoždere nije baš najbolja ideja. Pogledajte, za sada, teaser:

Pogledajte još