Mladić koji je skočio kroz prozor suda je van životne opasnosti

Kako prenosi RTS, on se sada nalazi na odeljenju intenzivne nege u Urgentnom centru, a lekari kažu da je njegovo stanje stabilno i da je u ovom trenutku van životne opasnosti.

On se danas otrgao čuvarima dok je bio kod istražnog sudije i skočio s drugog sprata u krugu Palate pravde.

Kako je preneo "Telegraf", mladić je kod istražnog sudije doveden u 13 sati gde je davao iskaz (do 15.30 sati) u kojem je priznao da je ubio Stelu i da se kaje. Međutim, prilikom potpisivanja zapisnika, on je istrčao iz sudnice i iako je čuvar krenuo za njim, uspeo da se baci kroz prozor.

"Nakon završenog saslušanja kod dežurnog istražnog sudije višeg suda u Beogradu okrivljeni je izašao iz kabineta, s obzirom na to da je trebalo da se sačeka odluka predloga tužioca da mu se odredi pritvor. Nakon što je okrivljeni izašao iz kabineta sudije, on je preskočio gelender jer postoji otvor između spratova u zgradi Palate pravde i skočio sa drugog sprata", istakla je portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić, prenosi RTS.

"Blic" je ranije preneo da mladić ima više preloma, podlive i potres mozga.

"Oko 14 časova pacijent koji ima oko 23 godine dovezen je kolima hitne pomoći u Urgentni centar sa povredama koje se karakterišu kao teške telesne povrede, s tim što je u ovom trenutku njegovo stanje stabilno i dijagnostičke procedure su u toku", objasnio je zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

Kako je "Kurir" preneo, kada su mu čuvari prišli, bio je u svesnom stanju.

"Što nisam pao na glavu, nisam hteo da je ubijem", navodno im je tada rekao, prenosi ovaj dnevni list.

Aleksandar Š. uhapšen je juče u Studentskom domu "Karaburma", a kako su preneli mediji tada se odigrala prava drama, a osumnjičeni pretio da će skočiti s krova.

On je osumnjičen da je u beogradskom naselju Medaković zadavio svoju devojku Stelu Gundelj (25), a bio je u bekstvu nakon smrti devojke.

(RTS, Kurir, Blic)

Pogledajte još