Pitbul spasao porodicu i njihovog psa iz požara!

0

Vlasnici su spavali kada je u njihovu kuću počeo da probija gust dim. Čim je to spazio, pas nije prestajao da laje sve dok ih nije probudio i dok one nisu bile na sigurnom, a onda se vratio po preostale ukućane.

Iako mnogi pitbulove smatraju opasnim i krvoločnim, pripadnik ove rase pod imenom Beba (10) čak dva puta je spasao svoje vlasnike i njihovih pet pasa od požara.

Ronda Vestenberger i njena sestra Evelin su spavale kada je u njihov dom u Oklahomi, SAD, počeo da probija gust dim. Čim je to primetio, njihov pitbul Beba počeo je da laje i nije prestao sve dok se nisu probudile.

– Da nas Beba nije probudio, mislim da nijedna od nas ne bi izašla odatle, jer se plamen širio hodnicima – rekla je Ronda.

Sestre su uspele da istrče napolje, ali njihovih preostalih pet pasa ostalo je i dalje u kući. Beba je to uvideo i otrčao nazad po njih.

– Jedan pas se sakrio ispod kreveta, a Beba ga je uhvatio za vrat i izvukao napolje – rekao je Čarls Land, član porodice i ujedno jedan od vlasnika ovog psa heroja.

Uprkos tome što su izgubili sve, pitbul im uliva nadu da će biti bolje.

– Mnogo sam ponosna na Bebu, on je moj heroj. On je heroj za sve nas. Uliva mi nadu to što su svi naši psi tu – rekla je Ronda medijima.

(M. R. / Izvor: HuffingtonPost.com)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.