Desetogodišnjak ugušio mlađu sestru u romskoj mahali kod Aleksinca

Dvoje dece bilo je samo kod kuće, jer je majka, kako prenosi "Telegraf.rs", koja je u devetom mesecu trudnoće otišla kod lekara, dok je otac izašao do prodavnice da bi im kupio hranu. Po povratku devojčicu je zatekao mrtvu, pozvao je Hitnu pomoć a ova služba je obavestila policiju.

Vajda Ramadani, majka S.S. i D.S. kaže da je za tragediju saznala na autobuskoj stanici u obližnjem Žitkovcu.

- Vraćala sam se kući od lekara kad su me na autobuskoj stanici našli policajci i kazali da mi je dete mrtvo. Nisam mogla da verujem, ćerka mi nije bilo bolesna, kako da umre. Kad sam došla kući muž mi kaže da je zatekao mrtvu na krevetu, da joj je pritiskao grudi, hteo je da je oživi a kad je video da ne može da joj pomogne, zvao je hitnu pomoć. Ni oni nisu mogli da je spasu.

- Pitala sam sina šta je bilo, on je prvo ćutao. Posle je kazao da joj je udario šamar i da je ona pala. Šta se desilo, to niko ne zna. On je i ranije tukao kad nismo bili kod kuće, ali nije to bilo ništa ozbiljno - priča majka ove dece.

Kad sam čula šta nam se desilo htela sam da se obesim, nego me muž spasio. Velike muke imam, država mi je uzela jedno dete, od sise ga odvojila, još nije znalo ni na flašicu da pije mleko. Ovo drugo sad mrtvo, a sina su mi odveli u dom – priča za ožalošćena majka.

Kako "Telegraf.rs" saznaje u policiji, mališan nije objasnio na koji način mu je umrla sestra ali je obducentski nalaz pokazao da je smrt bila nasilna.

- Nesumnjivo je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, tačnije o ugušenju. Sumnja se da ju je usmrtio stariji brat, jer nema dokaza da je još neko bio sa njima u vreme kada je nastupila smrt deteta. Dečak je prebačen u Dom za nezbrinutu decu a pokrenut je i postupak za oduzimanje roditeljskog prava prema njegovom ocu i majci. Međutim, i ako se nesumnjivo utvrdi da je on izvršilac ubistva, s obzirom da ima samo deset godina, neće biti procesuiran, jer je krivično neodgovoran – kaže sagovornik "Telegraf.rs".

U Centru za socijalni rad u Aleksincu potvdili su da je ova porodica korisnik socijalne pomoći te da im je jedno od dece, zbog zanemarivanja, smešteno u hraniteljsku porodicu.

Izvor: D.K. za Telegraf.rs

Pogledajte još