fbpx

Oskar Pistorijus je utrnuo od tuge i žalosti

Porodica jednog od najuspešnijih paraolimpijaca "snažno odbacuje" optužbe da je on namerno ubio svoju devojku, rekao je Arnold Pistorijus u prvom obraćanju javnosti nekog od članova porodice od kada se dogodilo ubistvo.

Pistorijus je juče optužen za ubistvo sa predumišljajem, nakon što je u četvrtak iz vatrenog oružja ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.

"Duboko žalimo što je optužen za ubistvo sa predumišljajem. Ne postoje dokazi za takve tvrdnje, uključujući i forenzičke dokaze", rekao je Arnold Pistorijus.

Policija je u četvrtak ujutro u kući Oskara Pistorijusa pronašla telo žene, četiri puta pogođene iz vatrenog oružja i pištolj kalibra devet milimetara.

Pistorijus je nakon toga uhapšen i optužen i ostaće u pritvoru do utorka, kada je zakazano saslušanje o određivanju kaucije.

Arnold Pistorijus nije želeo da komentariše okolnosti pucnjave, ali je rekao da je njegov sestrić bio veoma blizak sa Stenkampovom, od kada su počeli da se zabavljaju u novembru.

"Imali su zajedničke planove i Oskar je posle dugog vremena bio veoma zadovoljan privatnim životom", rekao je Arnold Pistorijus.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.