Putnici mislili da je bomba: Vrata aviona se otvorila na 8.000 metara visine

Većina putnika u avionu Airbus A380 avionske kompanije Emirates Airlines, koji je leteo od Bankoka do Hong Konga, nakon što su čilu snažnu eksploziju, pomislili su da u avionu eksplodirala bomba. Međutim, radilo se o vratima aviona koja su se otvorila dva sata nakon poletanja.

Vrata za hitne slučajeve u biznis klasi otvorila su svega četiri centimetra, ali pritisak i temperatura u avionu su toliko pari za svega nekoliko minuta, da su putnici i osobolje bili zaprepašćeni. Stjurdese su se posebno uplašile jer su mislile da će vrata u potpunosti pući.

Ono što je posebno iznenadilo sve jeste odluka posade da se nastavi s letom s rupom prekrivenom jastucima, čebadima i oblepljenom lepljivom trakom. Kako prenosi "The Daily Mail", avion nije prinudno sleteo na najbliži aerodrom, već je ovaj let završio uprkos zaglušujućoj buci i niskoj temperaturi.

- Potvrđujemo smo da se iz jednih vrata na letu EK384 od Bankoka do Hong Konga čula buka. Međutim, sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena - rekao je predstavnik aviokompanije.

Mada se otvaranje vrata na letu smatra slučajem koji zahteva hitno spuštanje aviona, posada nije preduzela propisane akcije, što portparol kompanije Airbus objašnjava sledećim rečima:

- Nemoguće je da se na avionima A380 tokom leta otvore vrata u kabini, jer se ona otvaraju prema unutrašnjosti i imaju mehanizam koji ih zaključava i drži na mestu.

Avion je sigurno sleteo na planirani aerodrom, a putnici i posada su ostali nepovređeni. Srećom, očigledno.

Pogledajte još