fbpx

Dačić: Ako neko hoće da ide na izbore - neka ide, dosta mi je tih priča (VIDEO)

"Ako neko hoće da ide na izbore, neka ide na izbore. Dosta mi je više tih priča. Da li idemo na izbore ili u Brisel da branimo Srbiju. Mi se ovde ubismo, a jedina priča koja ovde postoji je o izborima", rekao je premijer Srbije.

On je rekao da je "nenormalna situacija da idete u Brisel, Abu Dabi, Moskvu, Vašington, a da svaki dan glavno pitanje u Srbiji bude kada će izbori".

"Izbori će biti onda kada vladajuća koalicija odluči ili će biti redovni", rekao je Dačić.

“Evo sada izjave da izbora neće biti do juna, ali će biti na jesen. Pa čekaj, zašto bi ja onda išao da radim loše stvari, a da onda posle toga budu izbori i da na vlast dođu neki drugi”, upitao je premijer.

Dačić je najavio da će u predstojećoj rundi dijaloga s Prištinom tema biti kako da se Kosovo i Metohija u političkom smislu organizuje dok se ne razreši pitanje statusa, ističući da Srbija učestvujući u tim razgovorima ne čini korake ka priznanju nezavisnosti Kosova.

"Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, ali može da prihvati da to što se zove Kosovo i Metohija bude organizovano na takav način da Srbi mogu da zaštite svoje interese i da imaju zajednicu srpskih opština", izjavio je Dačić, ističući da takozvane paralelne institucije neće biti ukinute dok god ne budu dogovorene nadležnosti zajednice srpskih opština.

On je istakao da je opasno živeti u fatamorgani, jer niti je Kosovo nezavisno, niti Srbija ima pun suverenitet na Kosovu, tako da su neophodna rešenja koja će proisticati iz realnosti.

On je istakao da ga prevashodno zanima interes građana Srbije, a ne njegova lična politička dobrobit, a da pregovore s Prištinom, ukoliko neko smatra da može da ih efikasnije vodi, treba to i da kaže.

(B92, Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.