Kuvari iz Srbije najbolji na svetu: U pobedničkom timu otac i sin (VIDEO)

Član ekspedicije Srbije Selibor Stanković, majstor roštilja iz Knjaževca, bavi se gastronomijom od malih nogu.

Ponosan je Selibor i na sina Stefana, koji je krenuo njegovim stopama.

"To je porodična tradicija. Moj otac je bio vrhunski kuvar u Nišu. I moj stariji sin Saša takođe se bavi ugostiteljstvom. Trudimo se da to nastavimo, prezentujemo, ali i da prenosimo znanje budućim generacijama", rekao je Stanković.

Cilj u Istanbulu je bio da se za 45 minuta osmisli i aranžira najukusnije jelo. Kada su se ubrzo halom prolomile reči oficijelnog spikera - "Prvo mesto - Srbija", među članovima naše ekspedicije nastala je euforija, priča Stanković.

"Za mene je ovaj uspeh nešto neopisivo, jer sam prvi put bio na jednom tako velikom takmičenju na kome su učestvovali kuvari iz celog sveta. Drago mi je što sam bio član te ekipe i nadam se da je ovo za Srbiju tek početak osvajanja odličja na prestižnim međunarodnim festivalima gastronomije", kazao je Stanković.

Ekipu Srbije u Istanbulu u stopu je pratilo devet mladih kuvara od njih se očekuje da će tek u narednim godinama postati zvezde srpskog kulinarstva.

Najmlađi među njima bio je Stefan Stanković, učenik sedmog razreda iz Knjaževca. Stefan ne krije da je bio impresioniran takmičenjem.

"Bila mi je čast da budem na tako velikom takmičenju i da osvojim priznanje kao najmlađi učesnik. Upoznao sam mnoge kolege i razmenili smo mišljenja", kazao je Stefan Stanković.

(Tanjug, 021.rs)

Pogledajte još