Vehabija: Uvodimo harač za Srbe i Hrvate

0

Propovednik Husein Bosnić, lider vehabija iz Bužima, poznatiji pod imenom Bilal, poručio je da njegova zajednica namerava da počne uzimati od Srba i Hrvata 10 odsto njihove imovine, po uzori na Osmanlije koje su uzimale harač od nemuslimanskog stanovništva.

Jedan od najpopularnijih vehabijskih propovednika u svom pozivu koji je objavljen na Jutujubu, kazuje svojim sledbenicima da ne smeju da diraju čast i prolivaju krv Srba ili Hrvata, ali samo ako su pod “kapom islama”.

I njegove obaveze prema takvim povlasticama, koje on ima u našem društvu, jeste samo da bude lojalan i da jednom u godini, odvoji onoliko koliko halifa odredi, kao što su Osmanlije odredile Srbima – deset odsto”, poručio je Bosnić, koji je zbog terorizma hapšen u oktobru prošle godine, a zatim pušten.

Na video snimku, pod nazivom “Bilal Bosnić – hutba 18.1.2013” dalje precizira da bi jedan dan u godini bogataši trebalo da od svoje imovine donose desetinu i onda su “mirni”, “niko ih ne sme dirati i niko ih ne sme mobilisati”.

Štaviše, na kraju besede koja traje oko 44 minuta, poručio je da će islam ući u svaku kuću.
Kurir, Nezavisne

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.