Danica nije dočekala transplantaciju srca - nedostajalo još 18.000 evra

Kako se navodi u saopštenju Kliničkog centra, i pored preduzetih mera lečenja i napora Specijalisičkog tima za kardiologiju, danas oko podneva je Danica preminula.

"Bolest, srčane slabosti, izazvane urođenom hipertrofičnom kardiomiopatijom, bila je u terminalnoj fazi, pacijentkinja je čekala na transplantaciju srca, ali je osnovna bolest na žalost sprečila mogućnost te intervencije“, navodi se u saopštenju.

Danica Ćirković, inače apsolvent Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, bila je prva na listi za transplantaciju srca u inostranstvu, ali za njeno lečenje nije na vreme prikupljeno 130.000 evra.

Do danas brojnim humanitarnim akcijama, za dve sedmice, je sakupljeno ukupno 112.000 evra. Najveći prilog, od milion dinara, za operaciju dao je nepoznati donator.

Danica je iz svoje sobe spoljni svet mogla da vidi samo sa prozora, jer svako zamaranje moglo da dovede do zastoja njenog srca, koje je funkcionialo sa svega 15 odsto kapaciteta. Prvobitna bolest, zadebljanje srčanog mišića znatno se pogoršala pre šest meseci, kada su lekari u Beogradu ustanovili da je Danici jedino preostalo presađivanje srca.

Blic

Pogledajte još