Nestalo telo psa iz Borče: Istraga u toku

0

Odrano telo psa koje je sinoć oko ponoći pronađeno u Ulici Mihaila Šolohova 11 u Borči sklonjeno je sa trotoara, ali se za sada ne zna ko ga je odneo i gde.

Slučaj je zgrozio sve i probudio pitanje šta zapravo treba raditi u ovakvoj situaciji.

Zato smo pozvali Natašu Vukmirović iz Udruženja “Ljudi za životinje” koja nam je objasnila proceduru:

“Osoba koja je pronašla telo trebalo je da pozove policiju i da sačeka dok ne dođu na lice mesta, jer se materijalni dokaz ne ostavlja tako nezaštićen. Policija bi nakon izlaska poslala Zoohigijensku službu, koja bi telo odnela na obdukciju koja bi pokazala na koji način je životinja umrla i možda bi pronašli i neki drugi dokaz.

U svakom slučaju, bilo da je žrtva pas ili nije, jasno je da se radi o psihopatološkoj strukturi ličnosti. Ako je psa ubila i odrala, a njegovo telo ostavila na javnom mestu, radi se o osobi koja želi da unose strah i građanima poruči da može da čini zlo životinjama i ostane nekažnjena.

Kod nas je očigledno nasilje u porastu, ali zaboravljamo da je nasilje uvek samo nasilje bez ozbira ko je žrtva. Oni koji zlostavlaju životinje su na samo korak da učine isto i ljudima.”

Podsećamo leš odranog psa su jedan sat posle ponoći, pronašli Beograđani Jasmina Golubović i Vladan Ilić, iza kontejnera u Ulici Mihaila Soholova 11 u Borči.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.