Goran Ješić o prvim rezultatim istraživanja mleka – situacija je alarmantna!

0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Goran Ješić napisao je na svom Tviter profilu da je dobio prve rezultate istraživanja mleka i da je situacija alarmantna. Ješić je dodao da ne vidi nikakav razlog niti privatan interes da se mleko ne povuče iz prodaje.

“Dobio sam večeras rezultate prvog istrazivanja mleka! Moja je obaveza da do utorka dok ne stignu ostale analize budem kooperativan. Zvaničan stav biće saopšten najkasnije do srede”, napisao je visoki funkcioner DS-a.

Ješić je objasnio da u ovom slučaju nisu životinje bolesne, već da je hrana neispravna, što je od septembra i javni podatak. “Afla toksin potiče iz hrane, ovaj put kukuruza, a nema razloga da ga nema u mesu”, objasnio je Ješić.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je prošle nedelje da je od 300 obrađenih uzoraka, 272 uzorka pokazalo potpunu bezbednost ove namirnice, a da je 28 uzoraka na granici dozvoljenih vrednosti aflatoskina.

Ješić je na svom tviter profilu podsetio na ovu informaciju i dodao da je su ipak našli prisustvo aflatoksina, nakon čega se svi pozivitni uzorci ponovo testiraju.

(Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.