Ne zaboravite Hita Ledžera!

Poslednji film Hita Ledžera "The Imaginarium of Doctor Parnassus", u režiji Terija Gilijama, koji je završen zahvaljujući Džoniju Depu, Kolinu Farelu i Džudu Lou biće premijerno prikazan na Festivalu u Kanu

Film Terija Gilijama "The Imaginarium of Doctor Parnassus", u kome je poslednju ulogu ostvarila zvezda koja se prerano ugasila - Hit Ledžer, biće prikazan na ovogodišnjem Festivalu u Kanu, van konkurencije.

Film jednog od omiljenih reditelja mnogih jeste fantastična priča o borbi između svetlosti i tame u kome glavni likovi prolaze kroz magično ogledalo da bi istražili svoju maštu.

Tri najbolja prijatelja pokojnog glumca, Džoni Dep, Kolin Farel i Džud Lou, prihvatili su da nastave Hitov rad na ovom filmu, i to bez honorara, koga su se odrekli u korist Hitove kćerke Matilde. Ovi sjajni glumci tumače upravo ulogu koju je započeo blistavi talenat kakav je bio Ledžer, tako da su na mestu glavnog lika potpisana ova 4 glumca. 

Publika i kritika s posebnim nestrpljenjem očekuju ovaj film, kako zbog Ledžera, tako i zbog želje da vide način na koji Gilijam svoju umetničku zamisao transponvao do kraja u ovom filmu bez glavnog glumca, odnosno sa čak četiri glumca koja tumače isti lik. 

Ono što je sigurno jeste da nas očekuje velika atrakcija, ali i podsećanje na Hita Ledžera koji je preminuo 22. januara 2008. godine od prevelike doze lekova.

Pored pomenutih glumaca, u filmu glavne uloge tumače i Kristofer Plamer i Tom Vejts. 

Očekuje se da će se od jeseni film "The Imaginarium of Doctor Parnassus" prikazivati i u domaćim bioskopima.

K.M.

Pogledajte još