Roman Lisac: Neka Srbi igraju Evroligu

"Videćemo da li će Beograd biti domaćin. Želimo da 'fajnal for' bude tamo odakle je većina timova učesnika. Dakle da to ove godine bude Srbija. Pored Laktaša, razmišljamo i o neutralnom terenu, što će možda biti već sledeće godine", rekao je Lisac novinarima u Beogradu.

Prvi operativac lige dugo nije bio u Beogradu, pošto se oporavljao od infarkta. Sada je krenuo na mini-turneju, pa je posle Skoplja došao u prestonicu Srbije, a večeras će biti u Kragujevcu. Posle meča Crvena zvezda-Partizan ostao je u razgovoru sa novinarima.

"Moram da gledam kako ćemo sa 'fajnal forom'", objasnio je Lisac svoje putovanje i dodao da će u sledeće dve nedelje doneti odluku o domaćinu završnog turnira.

Lisac je kazao da neutralni teren ne mora da znači da navijači timova neće prisustvovati utakmicama.

"Mislim da će i to polako da se desi (dolazak gostujućih navijača). Košarka je prva osnovala regionalnu ligu i imamo već 12 godina takmičenja. Sada imamo su svi sjedinjeni u jedan glas i imamo rivalstvo. Olimpija, na primer, izgubi u Solnoku, pa MZT pobedi Cedevitu u Zagrebu, ko bi u to mogao da poveruje? Meč Zvezde i Partizana takođe je bio pun preokreta, što je sjajno za gledaoce", rekao je Lisac.

On je branio odluku da samo Jadranska liga u regionu donosi prolaz u Evroligu, i rekao je da je to bila želja klubova.

"Svi su hteli da teren odlučuje o svemu i sada je upravo tako. Mislite da je meni lako u Sloveniji što su srpski klubovi u vrhu? Šta mislite kako je u Hrvatskoj? A da Partizan i Zvezda nisu u vrhu tabele, ne znam da li bi me ovde pustili da pređem granicu", rekao je Lisac.

"To je tako. Svi smo tražili da se u Evroligu ne ide po ključu, nego po rezultatu, da idu najbolji. Ako to budu dva srpska kluba, hvala bogu, neka budu", rekao je Roman Lisac.

On je kazao da je uvek bio "ekstra zadovoljan" atmosferom u Beogradu, ali je kazao da incidenti, poput onog u Kragujevcu, samo štete sportu, pa i u finansijskom smislu.

Kada se pomenuo novac, novinare je zanimalo i koliko finansije utiču na organizaciju završnog turnira.

"Ljudi moji, pa nije to toliki trošak da bi neko samo zato odbio organizaciju... Kada je 'fajnal for' poslednji put bio u Ljubljani, liga je baš zaradila. Okej, tamo su ulaznice skuplje, čak i po 50 evra. Da u Beogradu stavite cenu 50 evra, ne bi u dvorani bilo ni miševa... To je problem, ali to ćemo morati da istrpimo", rekao jeLisac.

Beta

Pogledajte još