DS: Uvrede Jeremića njemu na čast

0

Vuk Jeremić je isključen iz stranke jer je odlučio da vodi svoju politiku. Jasno je da se pridružio onima kojima ne odgovara oporavak DS, tvrde demokrate.

“Odluka Glavnog odbora DS da stranku u parlamentu ne mogu predstavljati bivši ministri doneta je sa 250 glasova ZA i dvadeset jednim glasom onih koji su bili protiv ili uzdržani. Vuka Jeremića iz stranke nije isključio predsednik stranke, nego Izvršni odbor, sa 43 glasa za i jednim glasom protiv”, navedeno je u saopštenju DS dostavljanom B92.

Demokrate smatraju da uvrede koje je Jeremić sinoć izrekao na račun ljudi sa kojima je do juče sedeo u Glavnom odboru DS i drugim stranačkim organima idu njemu na čast.

“Svima je jasno da DS nije stranka u kojoj vlada jednoumlje i često se iz nje mogu čuti i neki disonantni tonovi. To je nešto čime se DS ponosi. Na svim stranačkim organima svaka debata, kritika, rasprava i razmena mišljenja je dobrodošla. Niko, međutim, ne može da krši odluke GO i da bude iznad njih, jer to je organ koji predstavlja sve članove stranke”, saopšteno je iz DS.

“Ovim je priča o Vuku Jeremiću za nas završena. Za nas su program ekonomskog oporavka zemlje na kome radimo i borba protiv diktature u koju ova zemlja klizi najvažnije teme. Sigurni smo da građane mnogo više interesuje kakvu će platu imati i da li će svojoj deci moći da obezbede sve što im je potrebno, a ne na koji način će Jeremić, ili neko drugi, vređati svoje dojučerašnje stranačke kolege”, zaključuje DS u saopštenju.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.