DS: Uvrede Jeremića njemu na čast

"Odluka Glavnog odbora DS da stranku u parlamentu ne mogu predstavljati bivši ministri doneta je sa 250 glasova ZA i dvadeset jednim glasom onih koji su bili protiv ili uzdržani. Vuka Jeremića iz stranke nije isključio predsednik stranke, nego Izvršni odbor, sa 43 glasa za i jednim glasom protiv", navedeno je u saopštenju DS dostavljanom B92.

Demokrate smatraju da uvrede koje je Jeremić sinoć izrekao na račun ljudi sa kojima je do juče sedeo u Glavnom odboru DS i drugim stranačkim organima idu njemu na čast.

"Svima je jasno da DS nije stranka u kojoj vlada jednoumlje i često se iz nje mogu čuti i neki disonantni tonovi. To je nešto čime se DS ponosi. Na svim stranačkim organima svaka debata, kritika, rasprava i razmena mišljenja je dobrodošla. Niko, međutim, ne može da krši odluke GO i da bude iznad njih, jer to je organ koji predstavlja sve članove stranke", saopšteno je iz DS.

"Ovim je priča o Vuku Jeremiću za nas završena. Za nas su program ekonomskog oporavka zemlje na kome radimo i borba protiv diktature u koju ova zemlja klizi najvažnije teme. Sigurni smo da građane mnogo više interesuje kakvu će platu imati i da li će svojoj deci moći da obezbede sve što im je potrebno, a ne na koji način će Jeremić, ili neko drugi, vređati svoje dojučerašnje stranačke kolege", zaključuje DS u saopštenju.

Izvor: B92

Pogledajte još