Pogledajte Ješićevu tabelu opasnog mleka

0

Potpredsednik vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić predočio je danas rezultate vanredne analize mleka na prisustvo aflatoksina M1, prema kojima je u većini ispitanih uzoraka otkrivena veća količina te kancerogene materije nego što je dozvoljena.

Ješić je na konferenciji za novinare u vladi Vojvodine podsetio da je prethodnog dana o tim rezultatima obavestio premijera Srbije i ministra poljoprivrede zatraživši odgovarajuće reagovanje države ali, kako je rekao, niko se od nadležnih institucija tim povodom nije oglasio, prenosi “Kurir“.

PROČITAJ I: Najviše aflatoksina u svežem mleku – dvostruko veće koncetracije od dozvoljenih

Ješić je rekao da je resorni pokrajinski sekretarijat dao na analizu mleko uzeto prošle i ove nedelje iz maloprodajnih objekata u Novom Sadu, Zrenjaninu i Bečeju i naglasio da je, prema prvim dobijenim rezultatima iz jedne od tri akreditovane laboratorije, u najvećem broju uzoraka utvrđena količina aflatoksina veća od dozvoljenih 0,050 mikrograma po kilogramu.

Ješić je juče na svom Tviter profilu napisoa da je dobio prve rezultate analize mleka i da je situacija alarmantna.

On je u međuvremenu na svom sajtu goranjesic.net objavio tabelu sa međurezultatima prisustva aflatoksina u ispitanim uzorcima mleka različih proizvođača koja se prodaju na tržištu Srbije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.