I Anica Dobra u seriji "Otvorena vrata"

Slavna postava ponovo je na okupu i nju čine: Vesna Trivalić, Nikola Đuričko, Bogdan Diklić, Milan Gutović, Sofija Jović, Bojana Maljević, Zoran Cvijanović, Branimir Brstina. Od pojačanja tu je Anica Dobra, Gordan Kičić, Ana Maljević, Milena Pavlović, Ljubomir Bandić, kao i osmogodišnja Teodora Jelisavčić. mala Teodora, već je uspešno glumila u seriji “Ranjeni orao”.

Kako saznajemo na čitajućoj probi pre nekoliko dana Lane Gutović i Bogdan Diklić su bukvalno plakali od smeha, dok ih je Vesna Trivalić krišom snimala mobilnim telefonom.

- Svi smo vrlo uzbuđeni zbog nastavka “Otvorenih vrata” jer smo se u istom sastavu sreli posle 18 godina. Kao da smo svi otišli na put oko sveta, pa se svako izgubio na nekom ostrvu, a onda, posle mnogo robinzonskih godina, odjednom, čarobnim štapićem - hop! - i opet smo zajedno - nadahnuto priča Radivoje - Raša Andrić, reditelj koji je u prošlom serijalu bio pomoćnik režije te glumce i njihove likove zna u dušu.

- Prethodni serijal “Otvorenih vrata” ima specijalno značenje za sve nas. Snimali smo pod sankcijama, u teškoj krizi, rat je još uvek besneo u susednim republikama, život je bio baš, baš težak. A „Studio 1“, popularni Kec gde smo snimali, bio je naša “kućica”. Kao kad si kao dete igrao “šugice“, pa ako uspeš da dotakneš “kućicu” - bezbedan si. E, tako su nama “Otvorena vrata” bila mesto gde smo bili bezbedni i odvojeni od, u to vreme, prilično zastrašujućeg spoljnog sveta. U toj “kućici” su se među nama svima, i glumcima i autorima i produkcijom, a i filmskim radnicima razvile specijalne veze. Verujem da smo i zbog tog lepog odnosa snimili dobru seriju - priša Raša Andrić i naglašava da čvrsto veruje da će opet tako biti.

Njegov otac Vladimir Andrić je dramaturg cele serije. Muziku za seriju komponuje Vasil Hadžimanov. Prvu epizodu od šesnaest planiranih napisao je scenarista Ivan Lalić, a ostale su radili Milan puzić, Boban Skerlić, Zlatan Fazlagić, Minja Bogavac, Miroslav Lekić i Vesna Perić. Reditelji epizoda pored Andrića biće i Boban Skerlić i Miroslav Lekić. Reditelj Raša Andrić, pre par dana prvi put je okupio glumačku ekipu i imao sa njima čitaću probu.

Izvor: Blic

Pogledajte još