Miškovići nude jemstvo, kućni pritvor i oduzimanje pasoša

0

Advokati Miroslava Miškovića, vlasnika “Delta holdinga”, i njegovog sina Marka, podneli su juče predlog za ukidanje pritvora nudeći jemstvo u visini koju sud odredi, kućni pritvor sa elektronskim odašiljačem, i uzimanje pasoša.

O ovom predlogu za jemstvo odlučivaće se nakon što iz Apelacionog suda stigne odluka po žalbama odbrane na nedavno produženje pritvora osumnjičenima za malverzacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća. Naravno, odlučivaće se samo u slučaju da žalbe odbrane budu odbijene, piše “Blic“.

PROČITAJ I: Mišković platio Amerikancima 20 miliona evra da lobiraju protiv Srbije

Branioci Đuraškovića takođe su zatražili da se njihovom klijentu odredi kućni pritvor. Ova mera već je jednom bila određena vlasniku “Nibens grupe”, kad je bio uhapšen zbog sumnji da je oštetio kruševačko preduzeće FAM, zbog čega je protiv njega podignuta i optužnica.

Advokati osumnjičenih Miroslava i Marka Miškovića dostavila je Tužilaštvu za organizovani kriminal predlog da njihovi klijetni budu pušteni iz pritvora za jemstvo – povrdio je “Blicu” tužilac Miljko Radisavljević.

Sačekaćemo odluku Apelacionog suda o žalbama odbrane na produženje pritvora i onda ćemo se izjasniti o predlogu za jemstvo. Pošto je reč o pritvorskom predmetu, očekujem da će se Apleacioni sud vrlo brzo izjasni o žalbama odbrane, a mi ćemo se moguće istog dana ili najkasnije dan kasnije izjasniti o predlogu za jemstvo -rekao je tuž Radisavljević za “Blic” i dodao da je odbrana ostavila sudu da odredi visinu jemstva.

Državni sekretar MUP-a Srbije Vladimir Božović izjavio je da je Miroslav Mišković angažovao jednu od najpoznatijih i najskupljih svetskih lobističkih kompanija “Podesta grup” da ga zastupa.

Pretpostavljam da su oni angažovani da bi Miškovićev slučaj prikazali u svetlu nekakvog progona ili uskraćivanja njegovih prava – rekao je Božović.

Međutim, “Delta holding” je to demantovao navodeći da je “Podesta” angažovana kako bi podigla kvalitet kompanijske komunikacije sa celokupnom javnošću.

U pitanju je zlonamerna besmislica i nastavak bezočne kampanje koja se vodi protiv kompanije i njenog predsednika. Sve insinuacije koje se pojavljuju na ovu temu najviše govore o onima koji ih plasiraju – saopštio je “Delta holding”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.