Atletičar Pistorijus: Osećao sam se ranjivim pa sam pucao

0

Južnoafrički paraolimpijac i olimpijac Oskar Pistorijus (26) optužen je u utorak za ubistvo sa predumišljajem svoje devojke, a na sudu je izjavio da se bez proteza osećao ranjivim i ponovio izkaz da je pucao, jer je mislio da je lopov.

U izjavi koju je pročitao njegov advokat, Pistorijus je naveo da se osećao ranjivim, jer je u tom trenutku kada je pucao u vrata od kupatila bio bez svojih proteza za potkolenice. Tek posle toga je primetio da njegova devojka Riva Stenkamp nije u krevetu.

Osećao sam se ispunjen strahom i užasom“, rekao je on. Objasnio je da je stavio svoje protetičke proteze i pokušao da udje na vrata, koja je morao da razvali kriket palicom i da je našao 29-godišnju devojku unutra. Pokušao je da joj pomogne, ali kako je rekao “ona je umrla na mojim rukama“.

Osuda za ubistvo sa predumišljajem povlači za sobom kaznu od doživotne robije. Ubistvo na Dan zaljubljenih iznenadilo je mnoge u Južnoj Africi i širom sveta kojima je Pistorijus bio idol zbog svojih sportskih uspeha.

On je prvi paraolimpijac, koji se takmičio na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Devojka Oskara Pistorijusa bila je model, sa diplomom pravnog fakulteta, a učestvovala je u jednom rijaliti programu u subotu, dva dana pre nego što je ubijena.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.