Mijučija Prada otkrila četiri raskošna kostima iz "Velikog Getsbija" Baza Lurmana (FOTO)

Nakon što su oduševili svet kostimom koji je Leonardo Dikaprio nosio u modernoj verziji "Romea i Julije", australijski maestro raskoši Baz Lurman i italijanski simbol mode Mijučija Prada opet su udružili kreativne snage na novoj filmskoj verziji Ficdžeraldovog klasika "Veliki Getsbi".

POGLEDAJTE: Trejler filma "Veliki Getsbi"

Specijalno za "Vogue", Mijučija Prada je predstavila četiri skice kostima za ovaj film koji svi s velikim nestrpljenjem iščekuju. Zajedno sa kostimografkinjom Ketrin Martin, Prada je kreirala čak 40 stilova za junake filma "Veliki Getsbi".

(old_image)

- Bazu i Mijučiji je oduvek bila zajednička ta fascinacija pronalaženja modernih načina da se klasično i istorijsko oslobodi stega prošlosti - kaže kostimografkinja Ketrin Martin za "Vogue" nagoveštavajući da nas čeka pravi vatromet mode u ovom filmu koji izgledom veoma obećava.

(old_image)

Pradin dizajn za film, u kome su glavne uloge pripale Leonardu Dikapriju i Keri Maligan, u svoju formu je uneo svetlucavost, haljine prekrivene kristalima, u bojama topaza i zlata. Dok je za ženske kostime bila zadužena Prada, za muška odela je izabran američki čuveni brend "Brooks Brothers", koji je obukao Dikapira i Tobija Megvajera.

(old_image)

Da nas, bez sumnje, očekuje glamur i sofisticiranost potvrdiće vam Pradini skečevi četiri kostima koje možete videti u ovom tekstu.

(old_image)

Reditelja Baza Lurmana se svakako sećate po ostvarenjima "Plesom do ljubavi", "Mulen Ruž", "Romeo i Julija" i "Australija", koje, iako su sasvim različiti, povezuje upravo njegovo oko za lepo, detalje i poetiku. Film "Veliki Getsbi" u svetske bioskope stiže sredinom maja ove godine.

Pogledajte još