Pistorijus: Nisam znao da je Riva u kupatilu

0

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus rekao je danas da nije znao da se njegova devojka Riva Stenkamp nalazila u kupatilu i da je pucao misleći da je provalnik.

Pistorijus se danas drugi put pojavio pred sudom, gde je naveo da se u pola noći probudio misleći da je provalnik ušao u kuću kroz prozor kupatila.

“Opalio sam nekoliko hitaca, ne znajući da se Riva nalazi sa druge strane vrata. Kada sam shvatio da nije u krevetu, uzeo sam palicu za kriket kako bi provalio u kupatilo i zatekao je na podu”, pročitao je Pistorijusovu izjavu njegov advokat Beri Ru.

On je zatražio od suda da njegov klijent bude uz kauciju pušten da se brani sa slobode.
Pistorijus je optužen da je sa predumišljajem u četvrtak ubio svoju devojku.

Javni tužilac Geri Nel rekao je da je Pistorijus tog dana ustao iz kreveta, stavio na noge proteze, prešao sedam metara od spavaće sobe do kupatila i tu sa nekoliko hitaca ubio Rivu Stemkemp.

Nel je dodao da su vrata od kupatila naknadno provaljena.
“Sve je bilo isplanirano. Zašto bi se provalnik zaključavao u kupatilu?”, zapitao je Nel.

Dok se odvijalo suđenje Pistorijusu, telo ubijene Riva Stenkamp preneto je u crkvu u Port Elizabet.
Majka ubijene devojke Džin Stenkamp rekla je da porodica traži odgovore.
“Zašto se to desilo mojoj maloj devojčici? Zašto je to uradio?”, upitala se nesrećna majka u intervjuu koji je objavio “Tajms”.

Tridesetogodišnja Riva Stenkamp ubijena je u četvrtak, u Pistorijusovoj kući u predgrađu Preorije, sa četiri hica u glavu i jednim u ruku.

Mediji su javili da je slavni atletičar, prvi hendikepirani sportista koji se plasirao na Olimpijske igre, pucao na 30-godišnju Stenkampovu, navodno, misleći da je provalnik, a da je ona želela da ga iznenadi za Dan zaljubljenih.

Policija je, međutim, odbacila takve izveštaje i potvrdila da je Pistorijus glavni osumnjičeni.

Pistorijus je rođen bez obe potkolenice i ima karbonske proteze. Na Olimpijskim igrama u Londonu trčao je na 400 metara i uspeo da se plasira u polufinale, kao i u finale štafete 4×400 metara. Prethodno je osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama i postavio paraolimpijski rekord.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.