Gigs proglašen za najboljeg igrača godine

BEOGRAD, 27. aprila 2009. (Beta) - Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs proglašen je prvi put u karijeri, za najboljeg fudbalera godine u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske (PFA).

On je u jakoj konkurenciji osvojio nagradu za najboljeg fudbalera godine u Engleskoj. Pored njega, najozbiljniji kandidati bili su njegovi saigrači iz Junajteda Kristijano Ronaldo, Nemanja Vidić, Rio Ferdinand i Edvin van der Sar, kao i kapiten Liverpula Stiven Džerard.

Gigs je dva puta proglašen za najboljeg mladog igrača godine (1992. i 1993. godine).

"Drago mi je što su me kolege fudbaleri proglasili za najboljeg igrača. Imao sam sreće da osvojim mnogo titula, dva puta su me proglasili za najboljeg mladog igrača, ali ovo je stvarno veliko priznanje", rekao je Gigs britanskim medijima.

Velšanin je ove sezone samo 12 puta bio u startnoj postavi Junajteda, ali je bio jedan od ključnih igrača ekipe koja se ove sezone bori za četiri trofeja.

"Ovo je uzbudljiva sezona. Mislim da će borba za trofeje do kraja biti neizvesna jer nas iz kola u kolo čekaju 'velike' utakmice. To su normalne stvari kada igrate za veliki klub kakav je Mančester junajted", rekao je Gigs.

Bivši velški reprezentativac je istakao značaj i ulogu trenera Junajteda Aleksa Fergusona u njegovoj karijeri.

"Trener je odigrao važnu ulogu u mojoj karijeri od prvog trenutka kada sam počeo da radim s njim, kada sam imao 13 godina. Zajedno sarađujemo već 20 godina i dobro me poznaje. Naš odnos je sjajan i svake godine je sve bolji", rekao je Gigs.

Fudbaler Mančester junajteda nagovestio je da bi na kraju karijere mogao da se bavi trenerskim poslom, ali da će nastaviti da igra fudbal sve dok mu to godine budu dozvoljavale.

"Nastaviću da igram sve dok budem uživao u fudbalu bez povreda, ali dok budem u konkurenciji za tim. Međutim, kada imate 35 godina ne možete mnogo da razmišljate o igračkoj karijeri", rekao je.

Gigs je u Mančester junajted došao 1990. godine i za "crvene đavole" odigrao je 799 utakmica i postigao 148 golova.

Fudbaler Aston Vile Ešli Jang proglašen je za najboljeg mladog igrača godine u izboru PFA.

"Ovo je velika čast za mene, ali i za klub i saigrače. Zadovoljan sam", rekao je Jang.

Pogledajte još