Sedam znakova da niste preboleli bivšu ljubav

Nedavno je tim stručnjaka sastavio listu znakova koji govore da niste preboleli bivšeg. Ukoliko se i vi nalazite među njima, otkrijte to na vreme.

Previše priče o bivšoj ljubavi

Normalno je da na početku veze upoređujete novog partnera ili partnerku sa bivšom ljubavi i razmišljate kako je bilo tada, a kako je sada. Međutim, ako je isuviše često spominjete, to može predstavljati problem za vašu novu vezu. Bračna savetnica Džan Šerman upozorava da svaka priča ili anegdota koju ispričamo o bivšoj ljubavi osobi sa kojom smo u vezi može da povredi njena osećanja. Stoga dobro razmislite pre nego spomenete super osobine prethodnog dečka ili devojke.

Skrivanje prošlosti

Nije dobro skrivati prošlost, jer suprotna strana može da pomisli da ste nešto loše učinili ili da još patite. Ako ste primetili da partner ili partnerka nikada ne želi da komentariše prošlu vezu, suptilno započnite temu i pitajte zašto je to tako.

Kontakt s bivšima

Savetnica Karolin Haks smatra da je preterano sa bivšim ljubavima raspravljati o novom partneru ili partnerki, razglabati o eventualnim problemima ili deliti intimne trenutke. Ta pravila bilo bi pametno da primenjujete posebno kada je veza nova jer se tada stiče poverenje između partnera. Bivše ljubavi, ako su vam dobri prijatelji, neće imati ništa protiv da se malo udaljite.

Volim te, ne volim te

Ako vam se čini da je vaša sadašnja ljubav na momente izuzetno brižna a potom hladna, moguće je da još nije sigurna u svoja osećanja. Za oba načina ponašanja odgovorna je krivica. Dok su odnosi hladni, oseća se krivom, jer je sa nekim za koga još ne misli da je prava osoba za nju, a kada je nežna i topla, to radi jer ne želi nikoga da povredi.
Foto-ilustracija: Katie Tegtmeyer / Foter.com / CC BY

Veza je velika obaveza

Jedan od sigurnih znakova da možda gajite osećanja prema bivšoj ljubavi jeste i to kada partner ili partnerka govori jedno, ali vi osećate da nije još za ozbiljnu vezu. Ako ste već duže zajedno, a veza se ne razvija, vreme je da porazgovarate zašto je to tako. Moguće je da se radi o bivšoj ljubavi s kojom želi da se pomiri.

Seks

Emocije koje neko gaji prema bivšoj devojci ili bivšem momku mogu lako sprečiti partnera da uživa u seksu. To je blokada koja se često događa u ovakvim slučajevima jer je krivica jača od želje za seksom.

Instinkt

Ponekad ljudi jednostavno osećaju da nešto nije u redu. Ako vam se tako čini, onda to i istražite, posebno ako imate potrebu da proveravate partnera ili partnerku. To znači da nemate poverenja i najpametnije je da o tome otvoreno porazgovarate.

(Ženski kutak / Telegraf)

Pogledajte još