Marej želi treće mesto na ATP listi posle turnira u Rimu

RIM, 27. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Britanski teniser Endi Marej rekao je da bi već ove nedelje, na turniru Masters serije u Rimu, mogao da preuzme treće mesto na ATP listi od srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Marej je trenutno četvrti na ATP listi sa 110 bodova zaostatka za Đokovićem, koji na turniru u Rimu brani titulu, odnosno 1.000 ATP bodova.

"Mnogo zaostajem za (drugim teniserom sveta Rodžerom) Federerom i moram da pobedim na mnogo mečeva kako bih ga stigao. Međutim, prilično sam siguran da ću ove nedelje preuzeti treće mesto. Čini mi se da Novak mora da osvoji trofej u Rimu ako želi da ostane treći", rekao je Marej na konferenciji za novinare.

Britanski teniser je popravio igru na šljaci, a ovog meseca je stigao do polufinala Mastersa u Monte Karlu, gde je izgubio od prvog tenisera sveta Rafaela Nadala. Španac je u finalu pobedio Đokovića posle tri seta i tako peti put uzastopno osvojio taj turnir.

Marej je slobodan u prvom kolu na turniru u Rimu, a u drugom kolu igraće protiv Argentinca Huana Monaka.

"Monako je prošle godine bio ozbiljno bolestan, a pre toga je bio među 20 najboljih tenisera na ATP listi. Pre nekoliko godina je stigao do osmine finala Otvorenog prvenstva SAD, a dobro igra i na tvrdoj podlozi i na šljaci. Ali, ove godine sam popravio igru na šljaci", rekao je Marej.

Pogledajte još