Đilas: KSS je spreman da organizuje sastanak Zvezde i Partizana

“KSS je uvek spreman da organizuje bilo koji sastanak koji bi doprineo smanjenju tenzija među klubovima…Da bi do sastanka došlo, potrebno je da postoji iskrena spremnost oba kluba za razgovor. Učiniću sve što je u mojoj moći da se dijalog dva kluba iz medija premesti na košarkaški teren, jer je svima jasno da teške reči…neće
doprineti razvoju srpske košarke”,
napisao je Đilas u svom saopštenju.

Trener Partizana Duško Vujošević i predsednik Zvezde Nebojša Čović imali su još pre početka sezone raspravu preko medija.

Tenzije su dostigle vrhunac u finalu Kupa Radivoja Koraća, kada je meč prekinut zbog divljanja huligana. Prepirka se nastavila i posle utakmice.

Čović je u utorak objavio otvoreno pismo Đilasu u kome traži da organizuje sastanak dva kluba da bi se smanjile tenzije pred početak Superlige.

“Napominjem da KSS nema ingerencije nad domaćom ligom, ali da smo spremni da ih preuzmemo kako bismo obezbedili regularnost takmičenja i učinili sve da se scene iz Kragujevca ne ponove. U skladu sa takvom namerom organizovaćemo sastanak sa predstavnicima Udruženja klubova Kosarkaške lige Srbije tokom naredne nedelje. Očekujemo da na tom sastanku budu prisutni predstavnici svih zainteresovanih klubova”, naveo je Đilas.

Beta