Još se ne zna koliko će da poskupi struja

Uslovi za poskupljenje struje su osnivanje preduzeća za javno snadbevanje električnom energijom, izrada socijalnih karata i novog tarifnog sistema.

Mihajlović je rekla da će Upravni odbor EPS-a formirati preduzeće za javno snadbevanje, a za desetak dana bi trebalo da bude završen tarifni sistem i da Vlada utvrdi porpis o socijalnim kartama za energiju.

Ministarka je kazala da ne želi da nagađa o zaduženju EPS, ni o datumu poskupljenja struje.

"Ministarstvo ne odlučuje o tome ni kada, ni koliko će poskupeti struja... Sigurno je da će EPS u jednom trenutku morati da se zaduži da bi mogao da prevaziđe finansijske probleme, ali svakako ne bih licitirala sa iznosom naročito kad se radi o stotinama miliona evra", rekla je ministarka.

Ona je kazala da EPS mora da sprovodi politiku Vlade i da je zato insistirala da se što pre održi sednica Upravnog odbora EPS na kojoj će se, po Zakonu o energetici, formirati privredno društvo za javno snadbevanje električnom energijom.

Trebalo bi da uslede, kako je rekla, druge promene i restrukturiranje EPS.

"EPS ne može da čeka, niti Srbija može da čeka da se rešavaju razmirice unutar tog javnog preduzeća", rekla je ministarka.

Zorana Mihajlović je najavila da će sledeći korak biti uređivanje finansijskog stanja EPS o čmu će se razgovarati sa Ministarstvom finanasija.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.