Najviše se gojimo na poslu uz brdo grickalica i slatkiša

Žene priznaju da na radnom mestu jedu više nego muškarci, a skoro 13% njih jede grickalice četiri puta na dan. Kako piše “The Daily Mail“, nezdrave grickalice koje mnogi jedu na poslu za samo godinu dana donose više od tri kilograma viška, ali i dalje skoro 33% zaposlenih laže o količini slatkiša koje pojedu dok rade.

Takođe, trećina radnika priznaje da im grickalice pomažu da se bore sa stresom, a 22% njih bez šećera ne mogu da prebrode dan na poslu. Polovina ispitanika ipak priznaje da se nisu zadovoljni nakon što pojedu slatkiše, a čak svaka dvadeseta osoba sakriva nezdravu hranu od kolega kako ne razotrkili svoje loše navike koje dele sa većinom.

Najpopularniji “grešni zalogaji” na poslu su keks, čokolada, čips i kolači. Najveći krivci za višak kilograma u kancelarijama su upravo kolači, kao i grickalice koje manje jedu oni koji ne rade za stolom.

Da ljudi jedu kvalitetne obroke, više bi bili zadovoljni, pa ne bi osećali potrebu da jedu grickalice. Promena ishrane može da vam pomogne da smršate, ali vam neće pomoći oko nadutosti – tvrdi nutricionistkinja dr Sara Bruer za “The Daily Mail”.