Revija Huga Bosa

Stručnoj javnosti i ljubiteljima mode svoje kolekcije predstavili su brojne domaće i inostrane modne kuće, kao i mladi i već dobro poznati samostalni dizajneri, a pored brojnih revija Fashion Week se odlikuje i bogatim pratećim programom. Tako smo peto veče jubuiarne 25. nedelje mode imali priliku da uživamo u modelima Huga Bosa, jednog od najprestižnijih svetskih modnih brendova u odevanju, širom sveta poznatog po svom karakterističnom, inovativnom modnom rukopisu.

Revija je održana je u strogom centru grada, u ekskluzivnom butiku "Hugo Boss". Najnoviji modeli ovog brenda za proleće/leto, za muškarce i žene, oduševili su prisutne, koji su imali privilegiju da isto veče pazare i to sa popustom od 20%. Kolekcija koja je inspirisana Meksikom, podeljena je na tri tematske celine. Meka geometrija, koja je kombinacija klasičnog i funkcionalnog, koja daje luksuznu sportsku garderobu. Ona predstavlja balans između garderobe za golf i modnog životnog stila i preporučujemo je gospodi koja voli da se relaksira na otvorenom.

Raskošna avantura je nešto poput urbanog safarija, stila svetskih putnika u romantičnom vezu, sa čipkom i štampanim motivima. Ponovo studenti je tradicionalni koledž stil, a momak i devojka su iz modernog evropskog grada, a planiraju put u Afriku gde bi proslavili svoj diplomski. Imali smo priliku da kroz garderobu pratimo njihovo putešestvije do afričkog safarija, gde kolekcija predstavlja uzbudljivim bojama teme iz kulture tog kontinenta.

Posle ove revije, zdravice uz crveni šampanjac i jagode u čokoladi, preselili smo se u popularni prostor concept shopa "Supermarket" , da bismo posetili izložbu „In Detail” Nataše Šarić & Nebojše Babića. Ovom prilikom Nataša je najavila i svoju inostranu prezentaciju koju planira za naredno leto. U avgustu, Nataša učestvuje na prestižnom Bijenalu savremene umetnosti "Bienal do Porto Santo" u Portugaliji, čija je tema "Body and soul" i to sa kolekcijom kravata koju je uradila sa najpoznatijim lisabonskim konceptualnim umetnikom i dizajnerom Paulom Euricom Varizom. Kolekciju kravata beleži inspiracija vezana za Leonardovo istraživanje proporcija ljudskog tela.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još